Chelsea krossade Malmö i Champions League

LONDON/STOCKHOLM. 0–11 efter tre Champions League-matcher.

Malmö inkasserade en ny storförlust, 0–4, borta mot Chelsea.

– Om det inte är någon skillnad på Champions League-mästaren och vinnaren i allsvenskan är det ett stort problem, säger Anders Christiansen.

0–3 hemma mot Juventus och 0–4 borta mot Zenit följdes upp av ännu en tung förlust för Malmö FF i London.

Jorginho krutade in en straff som innebar 2–0 till den regerande Champions League-mästaren redan efter 21 minuter. Att Chelseas anfallsstjärnor Romelu Lukaku och Timo Werner tvingades utgå skadade i första halvlek hjälpte inte heller MFF.

Målvakten utbytt

Målvakten Johan Dahlin byttes oväntat ut i halvtid och ersättaren Ismael Diawara släppte in 0–3 efter tre minuter.

Jorginho skickade in sitt andra mål för kvällen, även det från straffpunkten, i den 57:e minuten. Hemmalaget kontrollerade återstoden av matchen och ligger tvåa i grupp H bakom Juventus.

– Malmö tyckte nog att det var tufft. Det är alltid tufft att komma till ”The Bridge” på Champions League-kvällar. Vi vill att lagen som kommer hit ska frukta oss. Vi satte ner foten direkt och att få 2-0 i halvtid gav oss ytterligare självförtroende, säger Chelseas Mason Mount.

MFF:s mittfältsstjärna Anders Christiansen hyllade motståndet i C More efteråt:

– De har en fantastisk kvalitet och man ser verkligen skillnad på världens bästa och oss i allsvenskan som tror att vi är bra fotbollsspelare, säger ”AC”.

Hyllar MFF-supportrarna: ”De vann matchen”

När Sportbladet ber honom utveckla på den efterföljande presskonferensen säger han:

– Jag ville förklara att man ser skillnaden mellan riktigt, riktigt bra spelare – världsspelare som har vunnit Champions League och slåss om titeln i Premier League – och de bästa i allsvenskan. Om vi ska konkurrera på den här nivån behöver vi erfarenheten, kvaliteten och även vara lite modigare, säger han.

Det var närmare tusen tillresta MFF-supportrar på plats, hördes det?

– De hördes innan, under och även efter matchen. Det är så skönt att ha det stödet, även om det inte var lika många som senast. Man kan säga att de vann supportermatchen på läktaren och vi förlorade på planen.

Tre omgångar återstår av gruppspelet. Lagen möts igen, i Malmö, tisdag 2 november.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.