Allsvenskan i fotboll

Wålemark: ”AIK har pressat mig”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

AIK delade ut en order till Patrik Wålemark: sabotera för Malmö!

Supertalangen lyssnade – och ordnade kryss för Häcken.

– Bilal Hussein och de andra i AIK har pressat mig! säger Wålemark och skrattar.

Häckens unga stjärna fick inte en lugn stund under den senaste U21-samlingen. Patrik Wålemark, 20, har fått en nära relation till jämnårige Bilal Hussein i AIK. Mittfältaren såg sin möjlighet att inleda en påverkansoperation. Häcken skulle ju möta både Malmö och Djurgården under den allsvenska slutspurten och Hussein började sätta tryck på polaren.

– Jag har fått mycket press på mig från Bilal och de andra i AIK. De har pressat mig bäst av alla.

”Bilal är min gubbe”

Vad sa han?

– Han så åt mig att jag måste ta poäng från Malmö. Det har varit en snackis i U21-landslaget. Han har varit på mig riktigt mycket, Bilal.

Med tjugo minuter kvar att spela fick yttern bollen i straffområdet, tog emot och kunde mer kirurgisk precision placera in 2–1 vid den bortre stolpen. Malmö kom visserligen tillbaka, men slutresultatet 2–2 smakar förstås mumma för Stockholmslagen. AIK kan knapra in vid seger mot Varberg på söndag – och Djurgården kan gå upp i serieledning om det vinner mot IFK Norrköping på måndag.

Du levererade?

– Haha, ja. Det känns roligt. Bilal är min gubbe. Vi är nära. Det är kanske en lite konstig connection med tanke på att jag är från västkusten och han från Stockholm, men med landslaget sitter man inlåst på ett hotell och träffar ingen annan utanför. Vi har kommit jättenära varandra i U21.

”Vi vill vara bad boys”

Häcken har mött Malmö och möter Djurgården sista matchen. Hur känns det att kunna ”avgöra” guldstriden?

– Det är jätteroligt. Vi spelar för att förstöra för de andra lagen. Vi kan bara ha roligt på planen. Det är roligt att få förstöra: att vara bad boys.

Vill du helst att AIK vinner guldet?

– Det bryr jag mig inte ett skit om. Men Bilal är den som varit på mig mest.

20-åringen har en succésäsong med nio mål och sex assist. På presskonferensen fick han stort beröm av Jon Dahl Tomasson. Häckens tränare Per Mathias Högmo förstår att spelaren blir svår att behålla, men hoppades att Wålemark åtminstone blir kvar till nästa sommar.

– Jag har inte tänkt på något. Vi har två matcher kvar och sen får vi sätta oss ner och titta om det finns något som känns rätt. Men jag har inget emot att stanna till nästa sommar, säger han och avslutar:

– Det är klart att det känns bra med det självförtroende jag har nu. Allt fungerar bara. När jag väl får mina lägen så har jag självförtroendet att sätta dit bollarna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Champions League: Allt om Malmö FF-Zenit

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Malmö FF

BK Häcken

AIK Fotboll