Marcus Danielson slutar i landslaget

Marcus Danielson slutar i landslaget. Det meddelar mittbacken under torsdagen.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla i och runtomkring laget, säger han.

Marcus Danielson meddelade efter VM-kvalet att han skulle fundera över sin framtid i landslaget. Nu meddelar mittbacken att han slutar i Blågult.

– Det har alltid känts väldigt kul att komma till samlingarna, vi har haft en grym stämning och sammanhållning i truppen. Jag vill rikta ett stort tack till alla i och runtomkring laget, säger han.

Mittbacken menar att motivationen inte finns där för att satsa vidare mot EM-slutspelet om två år.

– Samtidigt har det tagit extremt mycket kraft att under de senaste åren tas sig in och ut från Kina under pågående pandemi. Jag har fått slita hårt för att komma i form till samlingarna och känner att jag inte har kraften att satsa vidare på det sättet mot EM 2024, vilket hade varit det naturliga målet, säger Marcus Danielson i ett pressmeddelande.

Förbundskapten Janne Andersson kommer sakna sin mittback.

– Ett tråkigt besked, men självklart respekterar jag Mackans beslut. Jag vill tacka honom för hans värdefulla bidrag till landslaget under den tid han har varit med, och önska stort lycka till i framtiden, säger han till svenska fotbollförbundets hemsida.

Marcus Danielson.
Marcus Danielson.
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.