Jonas Thern

Jonas Therns hyllning till Djurgårdstalangen: ”Den jäveln...”

Av: 

Hugo Månsson

Isak Hien
Isak Hien

FOTBOLL

En 1–1-match i superettan en regnig oktoberkväll.

Men en detalj stack ut – Vasalunds inlånade mittback Isak Hien, 22.

Värnamos tränare Jonas Thern jämför honom med sin förre lagkamrat, Ballon d’or-vinnaren Fabio Cannavaro.

– Han var snabb alltså, den jäveln, säger han.

Det var botten mot toppen när tabelljumbon Vasalund tog emot serieledarna Värnamo på Skytteholms IP under måndagskvällen.

Matchen slutade 1–1 efter två mål i den andra halvleken och mot slutet jagade båda lagen ett vinnande mål.

Det var en spelare som utmärkte sig lite extra på planen – Vasalunds 22-årige mittback Isak Hien, som är inlånad från Djurgården.

– Han var snabb alltså, den jäveln. Vi har några snabba spelare. Han som hoppade in, den lille – (Edvin) Becirovic – är ju äckligt snabb när han springer. Men det här var… bra tryck i steget. Sen skulle vi kunnat lura honom bättre och vi pratade om det i halvtid. Han var ju väldigt ivrig, säger Värnamos tränare Jonas Thern.

Jonas Thern

”Där har Djurgården något för framtiden”

Thern, som har en gedigen spelarkarriär bakom sig med storklubbar som Napoli, Benfica och Roma på sitt cv, tycker att Isak Hien påminner om en gammal lagkamrat.

– Jag känner igen honom lite från en gammal spelare. Inga jämförelser i övrigt, men när jag spelade i Napoli så hade vi Fabio Cannavaro som sedan blev utsedd till världens bästa fotbollsspelare. Han var 18 år och på varenda träning skulle han kliva före spelarna och anfallarna vi hade var ju rätt smarta så de vände ofta bort honom och helt plötsligt var de fria. Då fick han lära sig den hårda vägen, att det går inte att kliva framför på alla bollar. Det gjorde han (Hien) lite i dag, med ganska gott resultat, tyvärr för oss då.

– Han är en bra kille. Där har Djurgården något för framtiden.

Du ser vad Djurgården såg i honom (de värvade honom inför säsongen)?

– Ja, där tycker jag faktiskt att det finns kapacitet. I dag är modern fotboll också så att i de rollerna kan man ha en snabb mittback och då vinner man mycket just med det att man vågar vara lite aggressivare. Skulle de lura en och spela in bollen i ytan bakom så brukar de ju hinna ikapp. Det är skillnad om du eller jag skulle ha vänt om.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Värnamo jagar allsvenskan – då dök Viktor Claesson upp

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jonas Thern

Fabio Cannavaro

Superettan

IFK Värnamo

Vasalunds IF