Joel Asoro ratar Djurgårdens annorlunda metod

Flera av Djurgårdens spelare dricker bikarbonat för att optimera träningen.

Men den annorlunda metoden är inget för Joel Asoro.

– Det där är bullshit alltså, säger anfallaren.

Följ ämnen i artikeln

I ett avsnitt av Djurgårdens program "Dif inifrån" från i höstas berättar Hjalmar Ekdal och Joel Asoro att de dricker bikarbonat innan träningen. 

"Det är en väldigt nyttig sak för kroppen. Det rensar alla dumheter du har i kroppen", säger en övertygande Asoro i programmet. 

Några månader sedan låter det annorlunda. 

– Det där har jag slutat med. Det där är bullshit alltså, det fungerar inte det där. Det är falsk marknadsföring. Jag blev mer pigg, det var som att jag drack kaffe så det hjälpte mig inte så, säger Asoro och fortsätter: 

– Först tänkte jag "wow, vad är det här?". Man blev pigg, men sedan blir du helt trött när du kommer hem så jag bara "nej, nej, nej, det här ska jag inte göra." Det var riktigt sjukt faktiskt. Hjalle (Ekdal) föll för det också. 

Var kommer idén ifrån?

– Du kan fråga våra fysios, Viktor och Jens. Det var de som hittade på något, men alla slutade två veckor senare. Det blev en stor hajp, men det blev ingen hit.

Joel Asoro.
Joel Asoro.

”Förstår inte hur frustrerande det är”

Enligt Djurgårdens fystränaren Viktor Helander är det dock fortfarande flera spelare i laget som dricker bikarbonat för att öka musklernas tålighet mot mjölksyra. 

– Det finns mycket fakta på att det fungerar, men man kan få lite problem med magen, säger Helander. 

Tränaren Thomas Lagerlöf har lyft Asoro som den spelare som kan få sitt stora genombrott i år. Men i helgens match mot Mjällby blev 22-åringen kvar på bänken. 

– Man är besviken såklart, men det har att göra med matchbilden. Jag tror självklart att jag hade kunnat komma in och förändra, men jag har ont i knät så det är nog det som har hindrat mig lite, säger Asoro som hoppas få det att lossna snart. 

– Folk vet vad jag kan göra, men det tar tid. Det är lite ovant för mig att spela högerytter och det har inte kommit ut. Det är surt och frustrerande för alla, men jag tror inte att folk förstår hur frustrerande det är för mig. Det är klart det svider. Men jag litar på mig till hundra procent, det får komma när det kommer. 

Men inte med hjälp av bikarbonat...

– Nej, nej, nej. Det är som en Nocco-dricka, men det är inget som kan hjälpa dig under en längre period. Problemet är att om du blir för van vid det kommer kroppen behöva det hela tiden och jag vill inte bli beroende av det. 

Asoro.
Asoro.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.