AVSLÖJAR: Polska toppklubben på jakt efter Berggren

Publicerad 2022-07-15

Simon Gustafson, 27, är på väg in – och det kan bli en lucka att fylla på Häckens mittfält.

Enligt Sportbladets uppgifter är polska topplaget Rakow Czestochowa en av flera klubbar som är på jakt efter Gustav Berggren, 24.

Följ ämnen

För en vecka sedan kunde Sportbladet avslöja att Häcken är nära en stor hemvändar-värvning.

Simon Gustafsons kontrakt har gått ut med Utrecht och Göteborgsklubben är nära att presentera en återkomst även för den andre tvillingbroder Gustafson i stället för en fortsättning utomlands för mittfältaren.

Fansen och fotbollsintresserade har undrat var Simon Gustafson ska spela eftersom mittfältstrion Samuel Gustafson, Mikkel Rygaard och Gustav Berggren har gjort stor succé hos det allsvenska ledarlaget under våren.

Jagas av polska toppklubben

Men det kan bli en lucka att fylla inom kort.

Enligt vad Sportbladet erfar visar flera klubbar stort intresse för Gustav Berggren, bland annat ett par toppklubbar i Polen varav uppstickaren, Rakow Czestochowa ska vara långt framme i diskussionerna.

Rakow, nykomling i Ekstraklassa för tre år sedan har slutat tvåa i ligan de två senaste säsongerna men har samtidigt blivit polska cupmästare två år i följd.

I maj besegrade, Rakow, som går in i andra kvalomgången till Conference League om en vecka, ligamästarna Lech Poznan med svenskarna Mikael Ishak och Jesper Karlström i cupfinalen.

Rakow Czestochowa ägs av förmögne polske IT-magnaten Michal Swierczewski.

Så sent som i mars i år skrev Gustav Berggren på ett nytt avtal med Häcken. Kontraktet som skulle ha gått ut i december i år förlängdes till sista december 2023.

Bekräftar intresse

24-åriga Berggren, som har gjort en A-landskamp för Sverige i samband med januarilägret 2020, har gått starkt under våren och har i årets allsvenska svarat för två mål och två assist.

Häckens sportchef Martin Ericsson säger till Sportbladet:

– Det finns konkret intresse för Gustav Berggren från flera håll, men jag kommenterar inga specifika klubbar.