Bojanics succé efter straffmissen

Bajen serieledare igen

Syndabockar mot AIK.

I dag tog Darijan Bojanic och Astrit Selmani gruvlig revansch och gjorde alla mål i Bajens 3–0-seger mot IFK Norrköping.

– Det kändes som att det var mitt fel senast, säger Selmani till Sportbladet.

Darijan Bojanic blev en av syndabockarna i det galna 3–3-derbyt mot AIK förra helgen. När Bajen fick straff vid ledning 2–1 frågade han Nahir Besara om han fick lägga straffen. Det fick han, men missade.

Därför jublade 27-åringen lite extra när han i dagens match mot IFK Norrköping – äntligen – tryckte in sitt första mål för säsongen.

Det kom efter ett mönsteranfall där succéspelaren Mohanad Jeahze drev ner bollen längs vänsterkanten och spelade snett inåt bakåt till Bojanic som fick läget serverat på ett silverfat.

– Skönt att revanschera sig. Det kändes som att jag kunde döda matchen mot AIK senast, så det var skönt att göra mål i dag, säger han till Sportbladet.

Hur tungt har det varit efter straffmissen?

– Alltså, det sög den kvällen men sen har det lugnat ner sig. Jag kan ju inte gräva ner mig hela livet…

Drömmål i andra

Första målet gjorde han med vänstern. En bit in i andra halvlek var det dags igen – den här gången med högern. Bojanic klippte till från 25 meter och bollen borrade sig upp i nättaket till 2–0.

– Det var ett tag sedan jag gjorde två. Men framförallt hoppas jag bara att vi fortsätter vinna. Vem som gör målen skiter jag i, säger han.

Vilket mål är du mest nöjd med?

– Hmm, jag vet inte. Allt gick så jävla fort. Jag får kolla om dem och svara sen!

Selmani: ”Bad om ursäkt”

I den 71:a minuten lossnade det för en annan spelare som väntat länge på säsongens första mål och som hade det tufft i derbyt mot AIK senast – nämligen Astrit Selmani.

Han gjorde 3–0, vilket blev slutresultatet.

Efteråt var han minst lika glad och lättad som Bojanic.

– Jag bad om ursäkt till alla i laget efter derbyt. För mig var det en frustration att få hoppa in och så släpper de in mål på min kant så det kändes som att det var mitt fel att vi tappade poäng. Sedan tar jag en intervju direkt efter och det är mycket känslor. Det kan bli fel och jag köper det. Jag är människa och kommer att säga saker, säger han.

– Jag är glad för hans skull. Han har prickat stolpen fyra gånger den här säsongen och har haft lite otur. Han reagerade bra på att han inte fick spela senast. Ibland behövs det att spelare blir lite förbannade på sin tränare, säger tränaren Marti Cifuentes om Selmani.

I och med segern går Hammarby tillbaka upp i serieledning och petar ner AIK till andra plats – dessutom med en match mindre spelad.

– Jätteskönt och viktigt för oss, säger Bojanic.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.