Jordan Larsson klar för ”Peking”

...och uttagen i landslaget samma dag: ”Otroligt, fick samtalet i dag”

avEmil Carlsvärd

Efter ett år i Holland återvänder Jordan Larsson till allsvenskan.

Under tisdagen presenterades anfallaren av IFK Norrköping.

– Han har egenskaper som passar väl in hur vi spelar fotboll, säger ”Peking”-tränaren Jens Gustafsson under presskonferensen.

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Efter Helsingborgs IF:s debacle från allsvenskan 2016 stod det klart att Jordan Larsson, 20, skulle lämna klubben. Ny adress blev nederländska NEC Nijmegen där han på ett drygt år gjort fyra mål på 20 framträdanden.

Men efter att klubben ramlade ur högstaligan säsongen 2016/17 har Larsson fått sparsamt med speltid, och en övergång har legat nära till hands för 20-åringen under en längre tid. NEC:s sportchef Remco Oversier uttalade sig till den nederländska tidningen der Gelderlander i dag, där han sa:

– Larsson har själv sagt att han vill ha mer speltid och därför vill lämna. Han har nått upp till en bra nivå under de senaste matcherna och är en ung svensk landslagsmeriterad spelare. Om han då bara får en understödjande roll kommer hans värde falla.

Klar för allsvensk comeback

Nu står det också klart att Jordan lämnar klubben. Efter ett år utomlands återvänder den svenske U21-landslagsmannen till allsvenskan - och IFK Norrköping.

– Det passar väldigt bra. Klubben har varit väldigt angelägen om att vilja ha mig. Det är viktigt att känna sig uppskattad på det sättet, så det kommer bli otroligt kul, säger Jordan Larsson under presskonferensen.

Tiden i Holland gick inte riktigt som han hade tänkt sig.

– Det var lärorikt skulle jag säga, men det gick väl inte riktigt som jag hade velat. Men, så är fotbollen. Det är jättekul nu att komma till Norrköping, säger Larsson.

Positivt landslagsbesked

Jordan spelade senast match den 22 december.

– Konditions- och formmässigt känns det bra. Det finns många bra spelare i laget redan, men jag är här för att konkurrera.

Larsson fick i dag även beskedet att han är uttagen i Sveriges trupp till januariturnén.

– Otroligt kul. Jag fick samtalet idag, så jag blev riktigt glad. Landslagsspelare är något som alla vill bli, säger han.

Kontraktet är skrivet på tre år.

ARTIKELN HANDLAR OM