Allsvenskan i fotboll

AVSLÖJAR: Skyttekungen nära övergång till Oldham

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Superettans skyttekung Richard Yarsuvat, 25, är nära att skriva på för Oldham i League One, erfar Sportbladet.

– Jag är och besöker en klubb i England som gett mig ett kontraktsförslag, säger anfallaren.

Yarsuvat, med rötterna i Borås, är något av en late bloomer. Anfallaren som har Borås AIK som moderklubb värvades som ungdomstalang till storklubben Elfsborg, men lyckades inte slå igenom där.

När forwarden blev skyttekung i divison ett södra med Norrby fick klubbar högre upp i seriesystemet upp ögonen för Yarsuvat som flyttade till Dalkurd – och åter blev skyttekung – nu med 17 gjorda mål i superettan 2017.

Men den allsvenska nykomlingen och Ricky Yarsuvat har inte kommit överens om ett nytt avtal.

Nära Englandsflytt

– Jag hade jättegärna varit kvar och spelat i allsvenskan. Men deras förslag var inte vad jag hade väntat mig. Det känns lite tråkigt, säger Ricky Yarsuvat till Sportbladet.

Enligt uppgifter är nu den snabbe anfallaren i stället på väg till engelska League One och Oldham.

– Jag är på plats i England och ska träffa en klubb, det stämmer. Jag har fått ett kontraktsförslag och har pratat med managern och sportchefen. Det känns spännande, säger Yarsuvat. De har sett mig spela och känner till mig väl.

Trots 67 (!) mål de fyra senaste säsongerna i division ett och Superettan har det allsvenska intresset varit märkligt ljummet kring Yarsuvat.

– Jag har fått en del förfrågningar och flera agenter som kontaktat mig, men inte så mycket konkret. Jag hade gärna velat testa allsvenskan. Jag tror jag hade gjort bra ifrån mig och passat där, säger han.

IFK Göteborgs nye tränare Poya Asbaghi låg delvis bakom Yarsuvats flytt till Dalkurd.

– Det är en mycket bra person och tränare och vi har fortsatt kontakt med varandra, men vi har inte pratat något om spel i IFK Göteborg, säger Yarsuvat.

”Mognat som person”

Vad är orsaken till att inte fler allsvenska klubbar hör av sig?

– Jag vet inte. Jag är inget stort namn och att jag bröt ett kontrakt efter bara ett par månader med Syrianska kanske har skrämt någon. Men jag tycker att jag har mognat som person och människa rejält senaste åren, säger anfallaren, som under ett par år haft tidigare allsvenske skyttekungen Fredrik Berglund som sin mentor.

Kräver du för mycket betalt?

– Jag tycker mina önskemål är rimliga, jag är ingen världsstjärna. Men visst, det jag erbjuds i League One är betydligt bättre än svenska löner, säger Yarsuvat.

Oldham, från strax norr om Manchester, ligger pyrt till i League One men är på väg mot ett ägarbyte där spelaragenten Abdallah Lemsagam (som tidigare representerat svenskbekantingen Afonso Alves) är på väg in som ny investerare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Richard Yarsuvat

Superettan

IFK Göteborg

Poya Asbaghi