Cavani slog Zlatans målrekord i PSG

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

PARIS. Edinson Cavani behövde bara tio minuter mot Montpellier för att radera Zlatan Ibrahimovics målrekord ur PSG:s historieböcker.

– Jag är jätteglad och känslosam, säger klubbens nye skyttekung efter 4–0 på Parc des Princes.

Efter förra helgens förlust borta mot Lyon var PSG tillbaka på hemmaplan i Ligue 1. Montpellier ligger på sjunde plats i tabellen och har en erkänt tuff backlinje, men PSG hade också en anfallare med alldeles speciella ambitioner i kväll.

Efter att ha tangerat Zlatan Ibrahimovics klubbrekord på 156 mål mot Dijon förra veckan spräckte Edinson Cavani detsamma tio minuter in i dagens match. Uruguayanens 157:e mål kom på ett inlägg från Adrien Rabiot och jublet efteråt visste inga gränser. Cavani sprang fram till Auteuil-kurvan som hälsade honom med specialgjorda Cavani-flaggor och applåder.

”Lycklig och känslosam”

– Jag är lycklig, jätteglad och känslosam. Det är inte varje dag man får känna av publikens värme på det här sättet, säger Edinson Cavani till Canal Plus och fortsätter:

– Jag hoppas få fortsätta att uppleva detta, jag är väldigt rörd.

– Det är väldigt viktigt för honom och för klubben. Jag är glad för hans skull, ”Edi” är stor anfallare och en stor människa. Jag har varit med honom hela tiden, också i svåra stunder, berömmer sig PSG:s president Nassel al-Khelaïfi efter matchen och passade också på att dementera alla rykten om att Neymar ska försvinna från Paris till Madrid i sommar.

Zlatans målsnitt fortfarande bäst

En liten tröst för Zlatan Ibrahimovic är att Cavani får svårt att slå hans målsnitt i PSG. Med 0,86 mål per match under sin tid i klubben är svensken betydligt mer effektiv än Cavani, som just nu snittar på 0,69 mål per match.

PSG slog till sist Montpellier med hela 4–0, efter två mål av Neymar och ett av Angel Di María.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.