Djurgårdens skräll: Dahlberg blir mittback

avDaniel Sjöberg

– och även Daniel Sjölund tar plats i försvaret

1 av 2 | Foto: Mikael Dahlberg, ny mittback för Djurgården.

Utslagna i Uefacupkvalet.

Långt från medaljerna i allsvenskan.

Då satsar Djurgården på en minst sagt överraskande uppställning mot Örebro SK.

Enligt uppgifter till sportbladet.se spelar Mikael Dahlberg mittback och Daniel Sjölund ytterback.

– Jag kommenterar inte laguppställningar, men jag kan bekräfta att det blir rokader, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm.

Redan under säsongen har Djurgården gjort förändringar i sin laguppställning för att hitta rätt under en en tung säsong. När tränarparet Siggi Jonsson och Paul Lindholm valde att pröva en 4-3-3-uppställning med mittbacken Markus Johannesson tillbaka på en bekant mittfältsplats fick det snabb effekt med flera allsvenska segrar. Sedan kom smällen mot Rosenborg i Uefacupkvalet där Djurgården förlorade med 5–0.

Äntligen Dahlberg

Till kvällens match mot Örebro kan det vara dags för en ny skräll. Enligt uppgifter till sportbladet.se kommer blåränderna med två spelare på minst sagt ovana situationer. Forwarden Mikael Dahlberg tar plats i mittförsvaret och mittfältaren Daniel Sjölund blir ytterback. Store Dahlberg har haft svårt med målskyttet, men i senaste matchen mot Halmstad spräckte han nollan. Daniel Sjölund har gjort en stark comeback efter sin sjukdom.

Kuivasto skadad

Till kvällens match saknas skadade mittbacken Toni Kuivasto och avstängde Lance Davids. Täckning finns för bägge positionerna i form av Patrik Haginge samt Peter Magnusson. Dessutom är Kebba Cesay med i truppen, men ändå kan det alltså bli en minst sagt oväntad rokad med en anfallare och en mittfältare i försvaret.

– Vi släpper startelvan en timme innan match. Innan dess kommenterar jag ingenting om startelvan. Men jag kan bekräfta att det blir rokader, säger Paul Lindholm, assisterande tränare, till sportbladet.se.