”Jag är väldigt besviken”

FOTBOLL

Benitez fortfarande segerlös mot United i ligaspelet

Foto: Betancourt fick behandling på sjukhus

Rafael Benitez United-förbannelse håller i sig.

Spanjoren har fortfarande inte slagit ärkerivalen i ligaspelet – trots sju försök.

Liverpools spanske manager Rafael Benitez lär drömma mardrömmar kommande nätter efter ännu ett svidande nederlag mot värsta rivalen Manchester United.

Carlos Tevez avgjorde söndagens toppfajt på Anfield när han skarvade in en hörnvariant i nättaket minuten före halvtidsvilan.

Förlusten var Benitez sjätte mot United sedan han tog över Liverpool 2004 – på sju matcher har spanjoren bara lyckats få med sig en poäng.

Efter dagens match har han ett smått skrämmande dåligt poängsnitt på 0,14 per match mot just United. Spanjorens humör var allt annat är på topp efteråt.

– Jag är väldigt besviken så klart. Vi hade våra chanser i första halvlek men tog inte vara på dom, säger han till BBC.

Liverpool låg på hårt för en kvittering i andra halvlek men hade svårt att skaka fram några riktigt farliga chanser. United-försvaret spelade stabilt och disciplinerat.

– I andra spelade United väldigt organiserat och vi hade svårt att skapa någonting. Det här är tuffa matcher, får man en chans måste man ta den, säger Benitez.

Liverpool har nu nio poäng upp till Manchester United.

– Det här var en underbar dag. Det handlar om att vinna matchen och när vi spelade fotboll i första halvlek så var vi det bättre laget, säger Alex Ferguson till Sky Sports.

ARTIKELN HANDLAR OM