Grönhagen vill behålla Örlund

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Han har gjort det bra”

Anders Grönhagen har sagt sitt. Han vill att Daniel Örlund blir kvar som målvakt i Fredrikstad och svensken tycks vara sugen på att stanna.

– Vi har en köpsoption på honom och måste bestämma oss under den här månaden, säger Grönhagen till NRK.

Örlund under en match i AIK-tröjan – nu gör han succé i Norge.
Foto: Foto: Magnus Sandberg
Örlund under en match i AIK-tröjan – nu gör han succé i Norge.

Daniel Örlund lämnade AIK och en tung tid bakom sig i somras. I Fredrikstad har det åter lossnat för målvakten som gjort succé hos vice mästarna Fredrikstad. Han fick chansen när Lasse Staw och Erik Mellevold Bråthen skadade sig och han tog den. Nu är han av allt att döma tränaren Anders Grönhagens förstaval.

– Han har gjort en fin insats. Vi vet att både Erik och Lasse kommer tilbaka, men de har varit lite utsatta för skador, och vi måste se upp så att vi inte blir stående utan duktiga målvakter, säger han till NRK.

Petades i AIK

Fredrikstad har en option på Örlund som de måste utnyttja under november månad och det är troligt att de gör det. Örlund själv sa nyligen att han kommer att bestämma sig efter säsongen. En flytt tillbaka till AIK lockar dock troligen inte med tanke på att han där petades till förmån för Nicklas Bergh som å sin sida petades när Tomi Maanoja köptes in.

– Jag har inte hört något och jag tänker inte på det. Jag är utlånad hit och sedan har jag kontrakt med AIK och det är vad som gäller, sa Örlund till sportbladet.se i oktober.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.