Nebojsa lämnar AIK – för Norge

avTobias Wolf

Novakovic klar för Sandefjord – andretränare bakom Walker

Nebojsa Novakovic lämnar AIK för norska Sandefjord.

Sportbladet kan avslöja att han tar över som assisterande tränare bakom Patrick Walker.

– Det stämmer. Nebojsa kommer att skriva på kontraktet på måndag, säger agenten Miro Jaganjac.

Patrick Walker.

När Patrick Walker tog över Sandefjord i maj låg laget på nedflyttningsplats i den norska andraligan. Men i höstas ledde Walker sensationellt Sandefjord tillbaka till Tippeligan. Och nu har alltså Patrick Walker fått igenom sitt önskemål att få AIK:s Nebojsa Novakovic som sin assisterande tränare.

”Kompetent tränare”

– Jag blev jätteglad när jag tidigare i dag (igår) fick höra att det löst sig med Nebojsa. Han är en kompetent tränare som kan bidra med mycket, säger Walker.

Och tillägger:

– Jag har hört mycket gott om honom genom min kompis Rikard Norling som jobbat med Nebojsa i AIK.

Även Sandefjords sportchef Arne Dokken är nöjd med att Nebojsa Novakovic kommer att skriva på ett ettårskontrakt för klubben på måndag.

– Nebojsa Novakovic har precis muntligen accepterat det kontraktsförslag som vi skickade till honom. Och det är vi givetvis väldigt glada för.

Lämnade upprörd

När Rikard Norling i höstas fick sparken som AIK-tränare lämnade även en upprörd Nebojsa Novakovic sitt uppdrag som assisterande tränare. AIK har sedan jobbat på att hitta en ny roll i klubben för Nebojsa Novakovic – men tidigare i går sa han till sportbladet.se:

– Vi har försökt hitta något som är bra för AIK och för mig, men jag har känt att jag inte vill ha en ny roll. Jag är tränare och jag vill fortsätta som tränare. Jag ville inte hamna i en roll på kansliet för att ångra mig efter ett par dagar. Alla som känner mig vet att det är tränare jag är.

Nebojsa Novakovic ville däremot inte kommentera uppgifterna om Sandefjord som Sportbladet fick senare under kvällen.

– Ingenting är påskrivet ännu så därför har jag inga kommentarer, säger Novakovic.

ARTIKELN HANDLAR OM