Ingen guldfrossa i Elfsborg: ”Ser fram emot varje match”

Foto: Nytt jubel i kväll? Toppen mot botten när Elfsborg tar emot Öster hemma på Borås Arena. Mycket talar för nytt trepoängsjubel för boråsarna.
FOTBOLL

Derbysmällen mot Hammarby blev kännbar för AIK, som i och med förlusten tvingades lämna över serieledningen till Elfsborg. Nu får Boråslaget stället känna flåset i nacken, med all den press det innebär.

– Vi försöker se alla möjligheter istället för att tänka på pressen, säger Elfsborgstränaren Magnus Haglund.

Med AIK hack i häl och ett Helsingborg på rejäl frammarsch lever toppstriden i allsvenskan i allra högsta grad. I vinnarläge just nu Elfsborg, som leder serien på samma poäng som AIK, men med bättre målskillnad. I kväll väntar Öster, en måstematch bland alla andra.

– Vi förbereder oss på ett lågt Öster-försvar, säger Haglund till Borås Tidning.

– Snabba uppspel, fart på bollen och att använda planbredden är viktiga bitar.

Pressen på lagen i allsvenskan, vare sig det handlar om toppen eller botten, är enorm. I Elfsborg försöker ledarteamet lyfta fram de positiva tankegångarna.

– Alla här tycker det är riktigt roligt att spela fotboll nu, det är mycket folk, vi har bra självförtroende, sedan är det upp till oss ledare att se till att fokus ligger på rätt saker.

”Inte mycket talar för oss”

Enda ändringen i Elfsborgs lag är att avstängde Magnus Samuelsson vilar till förmån för Jari Ilola. I Öster går Marios Vasilj in i truppen igen efter avstängning. Och precis som för Elfsborg är matchen av måstekaraktär för smålänningarna. Laget ligger sist och är i desperat behov av poäng.

– Det är egentligen inte mycket som talar för oss, de har förlorat en match i serien. Det som ligger för oss är underskattning, att alla förväntar sig att de ska vinna, kanske även spelarna tror att matchen redan avgjorts, säger tränaren Lars Jacobsson till klubbens hemsida.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM