Wenger till ny attack mot förbundskaptenerna

FOTBOLL

Gillar ingen – Svennis undantaget

Arsene Wenger gillar inga förbundskaptener – utom Sven-Göran Eriksson.

Arsenals tränare menar att dagens regelverk, där förbunden inte står för kostaderna om en spelare blir skadad under landslagsuppdrag, gör tränarna arroganta.

– De ringer aldrig. Enda undantaget var Sven-Göran Eriksson. Han hade tränat stora klubbar och förstod vår situation, säger Wenger till The Times.

Arsenals tränare Arsene Wenger vevar igång debatten klubblag vs landslag igen. Orsak: De många skadorna som klubblagen drabbas. Och inte mins Wengers Arsenal har drabbats av många skador. Laget saknar nu Philippe Senderos och Gael Clichy som båda skadats under landslagsuppdrag.

Wenger menar att landslagstränarna bara tar ut spelarna och frågar aldrig hur spelarna mår - utom Sven-Göran Eriksson då han tränade England.

- Eriksson var den ende som ringde och pratade med mig. Men han har varit storklubbar och vet om våra problem. Jag har aldrig hört något från andra förbundskaptener.

”Låna bilen utan lov”

Men det finns klubbtränare som har det värre. Kim Källströms Lyon fick åtta franska spelare uttagna till Frankrikes EM-kval mot Skottland. Något som retar coachen Gerhard Houllier.

- Det är som att låna bilen från garaget utan att be om lov. Sedan köra sluta på den och lämna den utan bensin i tanken, säger Houllier till The Times.

Om ett klubblag inte släpper en spelare till landslaget straffas spelaren med avstängning i två matcher. Något storklubbarna med G14, en samling av de rikaste klubbarna i Europa, protesterar hejvilt mot Fifa.

Jörgen Källström, Jens Kärrman

ARTIKELN HANDLAR OM