”Vi behöver ny målvakt”

FOTBOLL

Man City jagar ersättare till tumskadade Andreas Isaksson

Foto: Borta en månad Andreas Isakssons fraktur i tummen betyder att Svennis har två skadade målvakter. ”Att värva är mer eller mindre ett måste”, säger Svennis.

LONDON

En tumfraktur sätter stopp för Andreas Isakssons ligapremiär – och i värsta fall EM-kvalet mot Danmark.

– Enligt det medicinska teamet blir han borta en månad, säger Manchester Citys tränare Sven-Göran Eriksson.

Svennis kommer nu att värva en ny målvakt och enligt engelsk press är förstavalet Marco Amelia från Livorno.

Det var Sven-Göran Erikssons stora genrep.

Det skulle varit Andreas Isakssons stora genrep också.

Men Citys svenske målvakt har drabbats av en fraktur i tummen och riskerar att missa höstens inledande landskamper, med EM-kvalet mot Danmark den 8 september som första höjdpunkt.

Skadan meddelades efter Citys förlust, 0–1, mot Valencia i går. I matchen stod Kasper Schmeichel, gamle storspelaren Peters son, mellan stolparna.

Borta en månad

Sportbladet har förgäves sökt Andreas Isaksson och hans agent Roger Ljung, men enligt uppgifterna från England blir Andreas Isaksson borta i en månad.

– Olyckligtvis har vi fått två målvakter skadade på två dagar. Joe Hart ska vara tillbaka i träning på tisdag eller onsdag, maximalt en vecka. Isaksson är det värre för, säger Sven-Göran Eriksson till Manchester Citys officiella hemsida.

”Inte bästa starten”

Han bekräftar också på hemsidan att han kommer att värva en ny målvakt.

– Det är inte det bästa sättet att starta Premier League, och att starta med två unga målvakter. Vi ska se på saken på måndag, men det är mer eller mindre ett måste att ta in en målvakt till, säger han.

Redan i fredags när Sportbladet talade med den Manchesterbaserade journalisten Mike Whalley, var uppfattningen kring klubben att Svennis skulle satsa på ytterligare en målvakt.

– Det tror jag säkert. Antingen tar han en som kan bli nummer ett eller också en som kan komplettera Isaksson, sa Mike Whally.

Oläglig skada

Enligt uppgifter i engelsk media i natt vill Svennis ha den

italienske målvakten Marco Amelia, 25 som var tredjemålvakt i Italiens VM-lag förra sommaren.

För Andreas Isaksson kom skadan olägligt. Han hade en skadefylld säsong i fjol, men kom tillbaka och tog första­platsen.

Han avslutade säsongen stabilt och säkert vilket inte minst märktes i vårens viktiga EM-kval.

Läs också:

ARTIKELN HANDLAR OM