8–0 – slakten på Anfield

FOTBOLL

Målrekord i Champions League – Besiktas utspelat

Liverpool var inträngt i ett hörn, piskat att vinna.

90 minuter senare var beställningsjobbet mot Besiktas utfört.

Yossi Benayouns hattrick och lagets showföreställning skänker hopp om Champions League-avancemang.

– I dag var vi mycket bättre, säger Rafa Benitez.

Över de klassika läktarna svepte ”Rafa, Rafael...Rafa, Rafael...Rafael Benitez” fram och tisdagen den 6 november blev precis den kväll de rödvita hoppats på.

Efter 1–0 av Peter Crouch (19:e) och 2–0 av Yossi Benayoun (32:a) lossnade allt i början av andra halvlek:

* Benayoun ökade till 3–0 i den 53:e minuten....

* ...och Benayoun saltade sin egen toppinsats ytterligare med att smälla in 4–0 bara tre minuter senare, efter en tung Steven Gerrard-frispark.

....och showföreställningen bara fortsatte; 20 minuter före slutet dundrade Gerrard in 5–0 och med tio kvar klackade Ryan Babel in 6–0, för att bara minuter senare även forcera in 7–0 – innan Crouch nickfastställde 8–0 precis före slutet.

De tre poängen var första steget mot avancemang, men läget är fortfarande pressat och det krävs mer för att rädda mardrömsstarten. Kvar på programmet: Porto hemma 28 november och Marseille borta 11 december.

En majoritet av sportbladet.ses läsare tror dock, precis som klubbens ex-stjärnan Glenn Hysén, att Rafa Benitez lyckas med den stentuffa uppgiften att ta laget vidare. Över 60 procent av de som röstat på frågan ”Tror du att Liverpool går vidare” är övertygande om klubben fixar avancemang.

– Från att ha haft ett mycket tungt läge ser det plötsligt betydligt ljusare ut, säger Glenn Hysén.

Domen över Besiktas var hård, laget lär räkna med frän kritik för insatsen.

8–0 är den största målmarginalen någonsin i turneringens historia – och efteråt var Benitez lättad.

– Vi presterade en bra match och gjorde många olika typer av mål. Vi visste att vi var tvungna att vinna den här matchen, och det kommer att bli precis samma sak mot Porto. Det är en nyckelmatch, säger coachen till Viasat.

ARTIKELN HANDLAR OM