Halmstrået – konstgräs

FOTBOLL

Elfsborg väljer Borås Arena framför miljoner vid mötet med Valencia

Det finns miljoner att tjäna sex mil västerut.

Men Elfsborg tänker inte lämna Borås Arena och konstgräset för Nya Ullevi i ett eventuellt möte med Valencia.

– Man får inte sälja ut själen för pengar, säger ordföranden Bo Johansson.

När Elfsborg på onsdag möter ungerska Debrecen i Champions League-kvalet kommer det att vara utsålt. Det säger en del om intresset kring laget just nu. Men det handlar ändå bara om lite drygt 13?000 åskådare.

– Vi får ju inte använda ståplats och vi hinner inte få provisoriska stolar på plats. Det kommer vi att ha om vi får möta Valencia, säger Bo Johansson.

”Spelar i vår egen stad”

Det höjer dock bara kapaciteten till ungefär 14 400. Det är långt ifrån de 43 000 sittande åskådare som får plats på Nya Ullevi i Göteborg. Men Elfsborg har inga planer på att flytta matchen från Borås.

– Nej, det kommer vi inte att göra. Vi finns till för Borås och för våra fans och vi vill spela i vår egen stad. Det var därför vi byggde arenan, säger Bo Johansson.

– Det finns två skäl till att flytta. Det ena är ekonomin, vi skulle säkert kunna tjäna en hel del på det. Sedan är det att ännu fler skulle kunna se matchen på plats, men det väger ändå inte över.

Klart för utbyggnad

Konstgräset på arenan är dessutom kanske det enda som talar för Elfsborg. Matcherna i Champions League-kvalet visar ändå på en sak. Behovet av en utbyggnad av Borås Arena.

– Allting är klart för det redan nu, men

byggkonjunkturen är inte särskilt gynnsam för tillfället, säger Johansson.

Till 2009 hoppas Elfsborg att allting ska vara klart och det ska ge Borås Arena en kapacitet på 22?000 åskådare i allsvenskan, men till dess riskerar klubben att förlora många miljoner.

– Pengar är viktigt, men man får inte sälja ut själen för det, säger Bo Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM