Bapupa tillbaka – då vinner Gefle igen

FOTBOLL

”Det kändes normalt att spela igen”

Gefle (TT)

Gefles Yannick Bapupa gjorde comeback efter misshandelsdomen. Då bröt Gefle formsvackan och vann mot Trelleborg med 1–0.

Foto: Daniel Bernhardsson hälsar Yannick Bapupa välkommen tillbaka.

Bapupa blev mycket uppmärksammad när han dömdes till samhällstjänst sedan han misshandlat sin fru och hade inte spelat från start sedan i början av maj. Publiken jublade när Bapupas namn lästes upp före söndagens viktiga match hemma på Strömvallen.

Bapupa sade efteråt att han inte trodde att han skulle få ett dåligt bemötande, men att han tyckte att det kändes väldigt skönt att få applåder.

– Jag vill säga till fansen att jag älskar dem, sade Yannick Bapupa.

– Jag var inte nervös. Det kändes normalt att spela igen.

Spelade bra

Mittfältaren tackade för publikens stöd genom att spela fram till matchens enda mål, vilket kom redan i tredje minuten. Bapupa tog sig runt på sin högerkant och slog ett inlägg som Johan Oremo nickskarvade till Daniel Westlin. Anfallaren Westlin sköt på halvvolley in 1–0, ett mål som visade sig bli matchens enda.

Efter 71 minuter byttes han ut.

– Jag frågade hur han mådde och då gjorde han bytestecknet, sade Gefles tränare Pelle Olsson.

Oväntat drag

Med tanke på den bristande matchträningen och den stora mediefokusering som varit kring honom den senaste tiden var Bapupas insats imponerande. Han kom ofta till inlägg och vann många en-mot-en-situationer.

– Han har en bra teknik och är en duktig fotbollsspelare helt enkelt, berömde Pelle Olsson.

Att Yannick Bapupa skulle ta plats i startelvan direkt – utan vare sig förberedande inhopp i A-laget eller matcher i U-laget – var dock ett något oväntat drag.

Uppåt trots förlust

För Gefle, som hade förlorat de två senaste matcherna, var segern viktig för att inte dras in i bottenstriden. För Trelleborg var förlusten tung.

– Det enda positiva med den här matchen var att vi ändå avancerade en plats i tabellen, sade Trelleborgs tränare Conny Karlsson.

Örebro är ny jumbo efter sin 1–4-förlust mot AIK, men Trelleborg – som liksom Örebro har 15 poäng – har långt upp till säker mark.

– Det var långt ifrån bra från vår sida. Gefle vinner rättvist, summerade Conny Karlsson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM