REVOLTEN MOT ALEX

FOTBOLL

Uniteds nyförvärv fick drömträff - firade med ”förbjuden” målgest

För en månad sedan förbjöds Nani att göra den spektakulära målgesten.

I går trotsade han Unitedbossen Sir Alex Ferguson - och gjorde bakåtvolten efter att ha sänkt Tottenham med ett drömmål.

Foto: FIRAR FÖRSTA SEGERN Efter tre matcher utan vinst lyckades Manchester United äntligen vinna i går. Nanis 1-0 firades med en volt från portugisen.

De regerande Premier League-mästarna Manchester United tog i går säsongens första seger när Tottenham besegrades med 1-0 på Old Trafford.

Matchens enda mål gjorde portugisen Nani. Nyförvärvet från Sporting Lissabon slog till efter 68 minuter när han överlistade Tottenhamkeepern Paul Robinson med ett mäktigt skott från nästan 30 meter.

- Målet var en riktig drömträff, säger Ferguson till Sky Sports.

Volten gav skada

218-miljonersmannen har skapat stor hysteri i Manchester sedan ankomsten. Dels för sina kvalitéer på fotbollsplanen, dels för sina kvalitéer ovanför den.

När han i sin debut mot Shenzhen FC gjorde mål bjöd han fotbollsvärlden på en sällan skådad målgest: en akrobatisk bakåtvolt. Men konsekvenserna blev sura.

Nani skadade ankeln och enligt brittiska The Sun förbjöd Sir Alex Ferguson honom från att utföra målgesten på grund av skaderisken. Och portugisen lydde - tills i går.

Trots att United har tagit sin första seger har laget bara tagit fem poäng på de fyra inledande omgångarna.

- Vi saknade en del självförtroende, spelarna var ängsliga och förväntningarna är höga. Det krävdes engagemang och hårt arbete, vilket vi i och för sig visade, säger Ferguson till BBC.

”Ett otroligt mål”

Tottenhamtränaren Martin Jol:

- Självklart är jag besviken, vi förtjänar att få med oss något, kanske till och med att vinna. Men de gjorde ett otroligt mål.

Snackisen efteråt handlade till stor del om en straffsituation med Uniteds Wes Brown inblandad.

- Tottenhams spelare protesterade så mycket att jag först trodde att det var straff. Men jag pratade med Wes som sade att den tog på hans bröst, så jag är säker på att domaren tog rätt beslut som friade, säger Ferguson till BBC.

Tottenhams tränare Martin Jol:

- Vi skulle definitivt haft en straff. Brown vräkte sig fram och använde armen som en målvakt, så kan man inte göra.

Jonatan Fast

ARTIKELN HANDLAR OM