FRÄLSER AIK – IGEN

FOTBOLL

Baxter: En bit av hjärtat klappar fortfarande för laget

KALMAR

Helsingborgs gulddrömmar lever.

Vilket gör att Stuart Baxter kan hjälpa AIK till SM-titeln.

– Mitt jobb är att göra mitt bästa för HIF. Om det gör att ett lag som jag jobbat med, och som en bit av mitt hjärta fortfarande klappar för, vinner SM-guld så får det var så, säger Baxter.

Foto: klass Henrik Larsson gjorde två mål när Helsingborg besegrade Kalmar. Än har HIF chans på guldet – men det kan också bli så att man spelar guldet till AIK genom att slå Elfsborg.

Som tränare för Helsingborg är Stuart Baxter nu uppe i åtta raka matcher utan förlust. I guldstriden har HIF med två omgångar kvar fyra poäng upp till AIK och fem till Elfsborg.

På söndag kommer serieledarna till Olympia. Hemmaseger och Stuart Baxter kan ge sin forna klubb AIK greppet om SM-titeln.

– Det är klart det känns speciellt. Men vi har fortfarande en chans på titeln och har en skyldighet mot våra supportrar och klubben att ge vårt absolut yttersta i varje match, säger Baxter.

Baxter medger att det är en intressant situation att spekulera i men försäkrar att han är 100 procent fokuserad på sitt jobb för HIF.

– Ja, vi spelar alla matcher för att vinna. Vi känner att vi är i väldigt bra slag just nu.

Något som närmast får betraktas som en underdrift.

Elva utan förlust

Helsingborg har elva allsvenska matcher utan förlust, 13 om man räknar in svenska cupen. Nio av dem har HIF vunnit.

Medan fotbolls-Sverige svärmar kring guldkampen mellan AIK och Elfsborg smyger Helsingborg fortfarande med där bakom.

– Vi har gjort en enastående insats och det är inte slut ännu. Jag sa till killarna innan matchen: ”Ska vi ha jobbat så här hårt för att få lite ryggdunkningar och höra, synd att vi inte höll hela säsongen?.” Vi kan hålla hela säsongen, säger Baxter.

”Uppåtgående trend”

Seger mot Elfborg på söndag samtidigt som AIK inte slår Gais borta och HIF:s gulddrömmar lever ända in slutomgången.

Vad nyckeln till att lyckas mot Elfsborg?

– Låt mig smälta den här matchen först.

Vad talar för HIF mot Elfsborg på söndag?

– Vi spelar bra just nu, vi har en uppåtgående trend och vi har hemmaplan. Dessutom känner vi att vi kan gå till matchen på ett väldigt offensivt sätt och egentligen strunta i allt annat än att vinna matchen. Däremot är jag säker på att Elfsborg kommer att titta på storbildsskärmen mer än vad vi gör och vill gärna se till att de inte förlorar matchen. Det borde gynna oss, avslutar Stuart Baxter.

Marttias Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM