Bajen kan få möta Bayern

FOTBOLL

Hammarby lottades mot Bayern München i tredje omgången

Hammarby lottades mot Bayern München i Champions Leagues tredje omgång.

Seger mot Partizan Belgrad i andra omgången bäddar för publikfest på Råsunda.

- Jag skulle bli rätt besviken om det inte skulle komma över 30 000 mot ett lag som Bayern München, säger Hammarbys VD Henrik Appelqvist.

På fredagen lottades Champions League-kvalets tredje omgång, där de riktigt stora klubbarna kliver in. Sveriges representant Hammarby lottades mot kanske det svåraste motståndet av alla - Bayern München.

- Det här är den absolut största utmaningen vi kunde ha fått, säger Henrik Appelqvist till TT i telefon från lottningen i Uefahögkvarteret i Nyon, Schweiz.

Allsvenskan och Partizan först

Tränaren Anders Linderoth är även han nöjd med lottningen:

- Det är definitivt inte det lättaste laget på pappret, men samtidigt är det en väldigt fin motståndare vi kan bjuda publiken på, om det nu skulle vilja sig så väl att vi går vidare från andra omgången, säger han.

Men först ska alltså Hammarby ta sig förbi Partizan Belgrad i den andra omgången, en match som på pappret inte heller ser så enkel ut. Hemmamatchen spelas på Råsunda på onsdag med retur i Belgrad veckan därpå.

Skulle ''Bajen'' ta sig vidare spelar laget hemma mot Bayern den 13/14 augusti och borta den 27/28 augusti.

- Vi har faktiskt inte ens börjat tänka på Partizan-matchen ännu. Först är det allsvenskan mot GIF Sundsvall på lördag som gäller, säger Linderoth.

Vill ha över 30 000

En match mot Bayern München skulle även innebära en ekonomisk vinst för Hammarby. Ett fullsatt Råsunda betyder en rejäl slant till klubbkassan.

- Det är nog flera klubbar som skulle dra mycket folk till Råsunda, och jag skulle bli rätt besviken om det inte skulle komma över 30 000 mot ett lag som Bayern München, säger Appelqvist.

Det kan även bli ett hett nordiskt derby i tredje omgången. Om danska Bröndby lyckas besegra Dinamo Tirana, Albanien, står Rosenborg för motståndet i nästa omgång.

TT