Skadekrisen

Av: Mattias J Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ofere och Ricardinho nya offer för MFF:s skadeförbannelse

Vrider sig i smärta Enligt Malmö FF:s läkare gick Edward Oferes yttre ledband i knäet helt eller delvis av i närkampen med Helsingborgs Erik Edman. Nu väntar minst sex veckors skadeuppehåll för anfallaren.
Foto: Bildbyrån
Vrider sig i smärta Enligt Malmö FF:s läkare gick Edward Oferes yttre ledband i knäet helt eller delvis av i närkampen med Helsingborgs Erik Edman. Nu väntar minst sex veckors skadeuppehåll för anfallaren.

HELSINGBORG. Först Edward Ofere med en allvarlig knä­skada sedan Ricardinho­ med ryggproblem.

Malmö FF:s drömmar om derbyseger försvann i ett skadehelvete.

– Det är klart att skadorna påverkar vår prestation, säger MFF:s tränare Roland Nilsson.

På träningen i lördags, inför gårdagens derby, drog mittbacken Jasmin Sudic av korsbandet och är borta resten av säsongen. En knapp kvart in på första halvlek skulle Edward Ofere trycka in 1–2 för Malmö, men i närkampen med Erik Edman fastnade Ofere i gräset och skadade knäet så allvarligt att han fick bäras ut.

– Det yttre ledbandet i knäet är av eller i alla fall delvis av. Möjligtvis är menisken också skadad, men den första undersökningen pekar mot att korsbandet är helt, säger Malmös läkare Pär Herbertsson.

Fick knä mot skinkan

Den första prognosen säger att Ofere kommer att vara ur spel i sex till åtta veckor och han är alltså inte aktuell för spel förrän efter VM-­uppehållet.

Bara några minuter efter att Ofere lämnat derbyt gjorde Helsingborg 2–1 och sedan var det vänsterbacken Ricardinhos tur att lämna matchen.

– Han fick ett knä mot skinkmuskeln och en rejäl blödning. Det är svårt att säga hur länge Ricardinho behöver vila, han har rejält ont, säger Herbertsson.

Kan han spela mot Djurgården på måndag?

– Tveksamt, säger Herbertsson.

Utan Sudic och Ricardinho i backlinjen och utan den starke och tunge Ofere i anfallet var Malmö aldrig riktigt nära att knipa en derbypoäng på Olympia.

– Att tappa spelare på det sättet är absolut inget man vill ha. Men all eloge till spelarna som står upp, tar oss in i matchen igen och är med och hotar hela vägen, säger Roland Nilsson.

Blev ett lätt byte

Den skada som framför allt kostade Malmö derbyt var Oferes. Efter att anfallaren utgått förlorade MFF det anfallsalternativ som inledningsvis hotat och stört HIF.

Med djupledslöpande lättviktarna Larsson och Ofere som forwards blev Malmö ett lätt byte för Helsingborgs försvar.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN