Premier League

Portas – från sitt eget mästarmöte

Av: 

Johan Linderstam

FOTBOLL

Aston Villas Nathan Baker straffas efter att ha sålt biljetter på Facebook

TILL FINAL James Milner och Ashley Young firar att Aston Villa är på väg till Wembley efter att ha besegrat Blackburn i semin. Men finalen får klubbens Nathan Baker inte se.
TILL FINAL James Milner och Ashley Young firar att Aston Villa är på väg till Wembley efter att ha besegrat Blackburn i semin. Men finalen får klubbens Nathan Baker inte se.

Aston Villas Nathan Baker sålde biljetter till Ligacupfinalen via Facebook.

Den finansiella ”snilleblixten” uppskattades dock inte av hans klubb – och nu portas 18-åringen själv från att se finalen.

Det kändes kanske som en bra idé då.

Aston Villas Nathan Baker, för tillfället utlånad till Lincoln City, bestämde sig för att sälja de biljetter han fick tilldelade av klubben till finalen mellan Aston Villa och Manchester United i Ligacupen.

Tog 200 pund per biljett

Baker tog 200 pund per plåt och hade kanske kommit undan med tilltaget om han tänkt några varv till. I stället fick 18-åringen den mindre goda idén att använda Facebook som forum för biljettförsäljningen med konsekvensen att klubben snart fick höra om Bakers svarta börs-handlande.

Och det var sådär uppskattat.

Aston Villa hade varnat spelarna på förhand för att sälja sina personliga biljetter och klargjort att de endast var till vänner och familj, och när det kom fram att Baker brutit mot reglerna föll bilan direkt.

Ber om ursäkt

18-åringen tvingades till en offentlig ursäkt och portas nu själv från Ligacupfinalen.

– Klubben är besviken över Nathans dumma agerande. Men man får inte glömma bort att han bara är 18 år och har mycket kvar att lära. Hans agerande var naivt, och han är extremt generad och ångerfull för vad han gjort, säger en talesman för Aston Villa till The Guardian.

– Jag vill be om ursäkt till alla fans. Jag förstår att det är ett privilegium att vara en del av Aston Villa, och jag hoppas att en dag får spela för A-laget, men jag förstår att mitt beteende vid sidan av planen är lika viktigt som beteendet på planen, säger Baker själv.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League