AIK Fotboll

Äntligen tillbaka – då bröt Özkan benet

avPatrik Brenning

I första matchen från start på elva månader

1 av 8 | Foto: PPV

Gabriel Özkan startade sin första allsvenska match på nästan elva månader när AIK tog emot Gais.

Det höll i 23 minuter.

Sedan tvingades 24-åringen lämna Råsunda på bår med ett befarat benbrott.

Foto: PPV

Gabriel Özkan gjorde ett lovande inhopp mot Brommapojkarna senaste efter månader av problem med skador och sjukdomar. Mot Gais var 24-åringen äntligen tillbaka från start för första gången sedan förlustmatchen mot Helsingborg den 24 september 2009 och han inledde lovande.

Landade på benet

Men det blev just bara en inledning för 24-åringen. Efter 23 minuter löpte AIK:aren ikapp med backen Richard Ekunde i en kamp om bollen längs långsidan. Gais-försvararen tacklade bollen över sidlinjen men hamnade oturligt ovanpå Özkans högra ben.

24-åringen blev liggande efter situationen med högerbenet i en onaturlig vinkel. Det medicinska teamet var snabbt framme hos Özkan som vred sig i smärtor.

37 matcher på fyra år

Mittfältaren fick lämna sin comeback på bår och enligt PPV är den första prognosen att benet är brutet. En osannolik otur för Özkan vars karriär i AIK präglats av skadeproblem.

Sedan övergången från BP 2007 har Özkan på fyra säsonger totalt deltagit i 37 allsvenska matcher. Alltså totalt motsvarande en dryg säsongs matcher på fyra år.

Nu väntar med all sannolikhet en ny lång rehabilitering för mittfältaren.

ARTIKELN HANDLAR OM