Hammarby IF Fotboll

Cetinkaya – nyligen anställd av Cabrera

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Och enligt Fotbollförbundet är Hallenius avtal med förre agenten inte hävt

Så sent som i januari i år var Hasan Cetinkaya en del av agenten Oliver ­Cabreras eget team.

Nu representerar ­Cetinkaya Genoa och ­Cabrera Hammarby i förhandlingarna kring Linus Hallenius övergång.

– Vi hade ett samarbete tidigare men nu har vi ingenting med varandra att göra, säger Cetinkaya.

Cetinkaya i Trelleborgströjan.
Cetinkaya i Trelleborgströjan.

Så sent som i januari i år arrangerade Hasan Cetinkaya och Oliver Cabrera tillsammans en resa till Turkiet för att försöka sälja en grupp svenska elitspelare till utländska klubbar. Cetinkaya saknade då agentlicens men var anställd av Cabrera för att hjälpa till med försäljningar.

Nu har de två tidigare partnerna förhandlat för varsin sida i Linus Hallenius-affären.

– Vi hade ett samarbete innan men jag har massa egna spelare nu. Vi har knappt någon kontakt alls nu, säger Cetinkaya.

Hur ser du på jävsituationen?

– Jag har ingenting med Cabrera att göra. Vi hade ett samarbete tidigare när jag inte hade agentlicens men nu har vi knappt någon kontakt alls.

Bröt med agenten

Linus Hallenius bröt själv med sin egen agent Per Jonsson för en vecka sedan. Uppgifter i media har gjort gällande att uppbrottet kom sedan andra agenter tagit kontakt med Hallenius för att försöka ta över talangen.

Cetinkaya nekar till att han även skulle fungera som Hallenius agent.

– Jag är agent för Genoa och har mandat för att sköta hela affären. Linus sköter det själv. Det är inte svårt att förhandla här nere. Jag har bara i uppdrag från Genoa att sköta hela affären men har lockat Linus eftersom han inte haft någon agent.

Samtidigt hävdar 21-åringens förre agent Per Jonsson att hans avtal med Hallenius fortfarande gäller. Jonsson får också stöd av Svenska fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten.

– Jag fick ett samtal från Per Jonsson om att Linus hävt avtalet ensidigt. Det gäller inte utan båda parterna måste vara överens. Jag har därför tagit kontakt med Linus och Hammarby och informerat dem om att hans avtal med Per Jonsson gäller till slutdatum enligt avtalet.

”Tvungen ta kontakt”

Cetinkaya hävdar dock att han inte brutit mot några regler.

– Jag var ju tvungen att ta kontakt eftersom han inte har någon agent. Han har brutit det avtalet.

Men han har en agent.

– Jag har uppdrag från tre klubbar och det har ringt en massa agenter. Det är klart att om jag kommer med toppklubbar till honom så älskar han det här. Jag hoppas att han väljer mig som agent sen men jag är inte hans agent nu.

Enligt Krister Malmsten är det mot reglerna att sitta på två stolar i en affär. Cabrera och Cetinkaya kan därför straffas om det kommer in en anmälan och det kan bevisas att de två samarbetar.

Per Jonsson vill inte uttala sig i frågan.

– Sanningen kommer fram ändå men jag har exklusiv rätt att förhandla för Linus. Han kan självklart företräda sig själv men får definitivt inte det under vår avtalstid.

Kommer du att anmäla?

– Jag vet inte hur det här har gått till och vill inte uttala mig om det har gått till på det här sättet. Men jag vet hur reglementet är och hur det ska gå till.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa veckans toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF Fotboll