”Sämsta jag sett av Arsenal i år”

FOTBOLL

Räddades av inhoppare

Arsenal hade 1-1 tack vare en tveksam straff men var nervöst, krampaktigt och riktigt illa ute mot Partizan.

Då byttes The Walcott in efter 67 minuter och räddade sex minuter senare klubbens CL-dröm när Arsenal vann med 3-1.

– Det var en bra match för min del men jag ville starta i kväll och är besviken att jag inte fick det, säger Theo Walcott till Viasat Fotboll.

Arsenal var tvungna att inte förlora några poäng mot Sporting Braga som, parallellt med London-lagets match mot Partizan, spelade mot Shakhtar. Men det var ett stelt, stillastående och nervöst Arsenal som bjöd på en riktigt svag första halvlek hemma på Emirates.

Partizan kvitterade

– Det är det sämsta jag sett Arsenal i år, sade experten Glenn Strömberg i paus.

Laget hade ändå 1-0 tack vare en straff från Robin van Persie. Holländaren hade själv fallit, något enkelt, i straffområdet i en närkamp och ordnat straffen. Men i andra halvlek blev läget prekärt.

Cléo kvitterade då för Partizan och i det läget var Arsenal bara ett mål, för antingen Partizan eller Braga, från att åka ur Champions League. Men en inhoppare kom att frälsa hemmalaget.

Efter 67 minuter agerade Arsene Wenger och bytte in The Walcott istället för Andrej Arsjavin. Bara sex minuter senare tog engelsmannen ner en dålig rensning från bortaförsvaret på bröstet och placerade in 2-1 på halvvolley intill den bortre stolpen.

Sagna utvisad

– Det var en bra match för min del men jag ville starta i kväll och är besviken att jag inte fick det. Men det viktiga var att vi vann och går vidare, sägert Walcott till Viasat Fotboll.

Efter det målet släppte allt.

Samir Nasri ökade på till 3-1 samtidigt som Shakhtar gjorde både 1-0 och 2-0 mot Braga. En match som blev betydelselös då Arsenal vann med 3-1 och därmed är vidare till åttondelsfinal.

– Det spelar ingen roll hur vi spelar bara vi vinner, säger Walcott.

Något som oroar mitt i glädjen är samtidigt att Kieran Gibbs tvingades lämna matchen på bår efter 24 minuter. Dessutom kommer Bacary Sagna att bli avstängd efter att ha dragit på sig en frilägesutvisning efter 86 minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM