Kalmar FF

”Nanne” saknar tro på Kalmars framtid

Av: 

Ulrik Sandebäck

FOTBOLL

”Gruppen når inte höjder den skulle kunna nå”

KALMAR. Kalmar FF avgjorde med nio sekunder kvar.

Men KFF-tränaren Nanne Bergstrand saknar ändå framtidstro – på grund av bristande fotbollshjärnor.

– Vi kan konsten, men inte vetenskapen. Truppen förstår inte hel­heten och det gör mig betänksam när det gäller framtiden, säger Bergstrand, som därmed blir allt hetare som näste U21-landslagskapten.

Kalmar FF spelade kanske sin bästa anfallsfotboll för säsongen i hemmamötet mot TFF. Laget tog 21 avslut och borde dödat matchen redan innan paus. Men det tog till 94:e minuten innan Daniel Mendes lyckades peta in den så rättvisa segerbollen som betydde 2–1.

Verkade inte glad

Nanne Bergstrand verkade inte ens glad för den dramatiska segern på presskonferensen utan pratade om att han började sakna framtidstro för den här upplagan av Kalmar FF. På grund av för dåligt passningstempo, för svaga fotbollshjärnor helt enkelt.

– Vi spelade smartare och bättre första året i allsvenskan än vad vi gör nu. Vi kan konsten, men inte vetenskapen. Fotboll handlar om helheten, att förstå den. Kontringar, snabba omställningar och fasta situationer är fotbollen idag. Den här gruppen klarar inte av det och når därför inte de höjder den skulle kunna nå. Det är det som tar bort lite av min framtidstro, säger Nanne Bergstrand och beskriver sin framtid som "betänksam".

Skarpa uttalanden av en tränare efter en match där KFF reste sig på nio efter en urtuff urladdning i Europa League i Bulgarien bara ett par dagar tidigare. Om nu hjärnorna saknas – så har den här gruppen i alla fall karaktär.

Håller inte med

Henrik Rydström håller heller inte helt med.

– Vi var bättre på kontringsspelet och de fasta situationerna 2008, men sedan dess har vi tappat väldigt många klasspelare. I?dag saknade vi speed i skadade Nouri och Sobralense. Visst vill vi ha ett snabbare passningsspel, och tittar mycket på hur storlagen spelar. Kanske borde vi lärt oss lite mer, men samtidigt måste man se helheten med, vi har tappat en hel del i kvalité de senaste åren, säger Rydström.

Nanne Bergstrand verkar som sagt börjat ledsna på sin grupp – och gruppen börjar så sakta ledsna på sin succétränare, som levererar allt starkare signaler på att han saknar glöden inför framtiden. Kanske ser vi snart Nanne Bergstrand leda ett annat lag.

Hetaste tipset: Han tar över U21-landslaget 1 januari 2011.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalmar FF

Nanne Bergstrand

Allsvenskan i fotboll