Köptes för miljoner – nu utbytt flopp

FOTBOLL

”Alldeles för många matcher där vi inte gör mål”

Miljonvärvningen Pär Ericsson skulle hjälpa IFK Göteborg att ta revansch för fjolårets andraplats.

Efter 13 matcher står Ericsson på ett mål och laget är på väg att fastna i botten av tabellen.

I 0-0-matchen mot Örebro fick prestigevärvningen kliva av redan efter 66 minuter och efter matchen hyllades hans ersättare av tränaren Jonas Olsson.

– Bytet där vi tar in Niklas Bärkroth gör att vi får ett vasst djupledsspel och det skapar mycket åt oss, säger Olsson till PPV.

IFK Göteborg drog blickarna åt sig innan säsongen när de lyckades locka över lokalrivalen Gais stjärna Pär Ericsson. Affären beskrevs av Gais som en av allsvenskans största genom historien och enligt uppgifter kostade 21-åringen cirka sex miljoner kronor.

Efter 13 omgångar har Ericsson bara mäktat med ett mål och IFK har samtidigt förvandlats från ett silverlag till ett bottenlag.

Sågas av Olsson

– Det är alldeles för många matcher där vi inte gör mål framåt samtidigt som vi är stabila bakåt. Men det viktiga är att vi är stabila, vi ligger i fel ända av tabellen och det är det lätt att det går åt andra hållet, säger tränaren Jonas Olsson efter kvällens 0-0-match mot Örebro.

IFK inledde ändå lovande mot ÖSK och Pär Ericsson bjöds tidigt på ett friläge. Men John Alvbåge räddade och sedan föll IFK:s anfallsspel sakta ihop.

Efter 66 minuter tröttnade tränaren Jonas Olsson och bytte ut anfallarna Ericsson och Robin Söder. In kom Jakob Johansson och Niklas Bärkroth, en klar förbättring enligt Olsson själv.

Bedoya närmast

– Vi var inte bra i dag. Första kvarten är verkligen inte bra. Sedan tycker jag att vi äter oss in i matchen och skapar mer och mer. Bytet där vi tar in Niklas Bärkroth gör att vi får ett vasst djupledsspel också och det skapar mycket åt oss, säger tränaren.

Närmast ett mål på Gamla Ullevi kom istället Örebros VM-aspirant Alejandro Bedoya med en halvvolley i kryssribban. Roligare än så blev det inte.

– Vi visar återigen att vi är ett bra lag som kan spela på vilket underlag helst. Konstgräs eller naturgrus som det borde heta här, säger ÖSK:s tränare Sixten Boström.

ARTIKELN HANDLAR OM