Hammarby fotboll hotas av konkurs

FOTBOLL

”Det krävs kapital”

Degraderingen till superettan har gjort Hammarbys ekonomi hårt ansträngd.

Enligt Fotbollskanalen är situationen såpass allvarlig att klubben nu hotas av konkurs.

– Det är klart att budgeterar du med ett underskott på åtta miljoner bör man med rätta vara orolig, säger Hammarbys klubbdirektör Åsa Sånemyr till Sportbladet.

När Hammarby åkte ur allsvenskan efter fjolårets fiaskosäsong sjönk intäkterna betydligt samtidigt som flera spelare sitter kvar på lukrativa kontrakt. Klubbens ekonomiska situation är nu såpass allvarlig att de måste få in nytt kapital via nödlån eller en emission av B-aktier för att undvika konkurs, skriver Fotbollskanalen.

”Bör vara orolig”

Det kan nu bli aktuellt med ett extra årsmöte i juni för att rädda klubben. Klubbdirektören Åsa Sånemyr bekräftar att situationen är väldigt ansträngd.

– Det är klart att budgeterar du med ett underskott på åtta miljoner bör man med rätta vara orolig. Men vi jobbar med det hela tiden. Nyemissionen är ett sätt att få in nytt kapital. Men det här är ingenting nytt utan redan på vårat årsmöte gick vi ut med att vi är behov av nytt kapital. Det här är ingen hemlighet så jag förstår inte varför de slår upp det så här, säger Sånemyr.

Krävs det en nyemission för att överleva?

– Det krävs kapital. Det finns några saker som vi inte kommit hela vägen med men jag har som målsättning att de ska gå i lås. Men vi måste jobba med fler saker är vi gjort hittills, säger Sånemyr.

Blomqvist förvånad

Uppgifterna om att konkurshotet ska vara akut förvånar tränaren Jesper Blomqvist.

– Det kommer som en nyhet för mig, om det skulle vara så, säger Blomqvist.

– Däremot försöker vi alla hjälpa till att spara och dra in på saker, som att åka på träningsläger. Men det är så det måste vara i tuffa tider.

ARTIKELN HANDLAR OM