Zlatans öde kan avgöras på måndag

FOTBOLL

Barças ledning i möte om svenskens framtid – Pep vill behålla

BARCELONA. På måndag kan Zlatan Ibrahimovics öde avgöras.

Då samlas Barcelonas ledning i ett möte för att lägga upp strategi för sommarens värvningsmarknad.

Enligt uppgifter kommer tränaren Pep Guardiola argumentera för att Zlatan blir kvar i klubben.

På söndag ska ligaguldet bärgas mot Valladolid inför hemma­publiken på Camp Nou.

På måndag eftermiddag sätter sig Barcelonas ledning i ett möte där säsongen ska summeras och klubben lägga upp en strategi inför sommarens transfermarknad.

Förutom tränaren Pep Guardiola kommer sportchefen Txiki Begiristain, vicepresidenten Rafael Yuste och fotbollschefen Raül Sanllehí att sitta ner tillsammans och diskutera vilka spelare man ska satsa på att värva – och vilka man vill göra sig av med.

Peps stora värvning

Efter att Zlatan Ibrahimovic den senaste veckan placerats i både Serie A och Premier League av italiensk respektive brittisk press menar hans agent att beslutet om framtiden ligger helt hos Ibrahimovic själv.

– När Zlatan vill lämna en klubb så lämnar han, men han är inte en spelare som klubbar säljer mot hans vilja. Hittills har det aldrig varit så i hans karriär och det kommer inte bli så nu heller, sa Mino Raiola till Sportbladet i veckan.

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer Barcelonas tränare Pep Guardiola argumentera för att Zlatan Ibrahimovic blir kvar i klubben på måndagens möte. Svensken var Guardiolas stora namn inför säsongen, när man satsade runt 600 miljoner kronor samt Samuel Eto’o i byte för att ­lösa ut Ibrahimovic från Inter. Barcelonatränaren har under ­hela våren försvarat Zlatan då hans målskytte kommit av sig, men har ändå valt att bänka honom i de två senaste hemma­matcherna.

Nypresident

Guardiola saknar själv kontrakt med klubben för nästa år, men har muntligt lovat att bli kvar på sin post om klubbens kommande ordförande vill ha honom.

Den 13 juni väljer Barce­lonas medlemmar en ny ordförande som ska ersätta Joan Laporta, som enligt stadgarna inte kan väljas om efter två mandatperioder på sammanlagt åtta år som ordförande i klubben.

Sandro Rosell, som är storfavorit att beträda posten efter Laporta, har ännu inte lanserat några önskade spelartransfers i sin kandidatkampanj inför valet om en månad.

ARTIKELN HANDLAR OM