Herrlandslaget i fotboll

Hjärnsläppet

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Här kastar Safari fram Holland till 2-0

Berhang Safari kastade ett inkast åt fel håll rakt till superstjärnan Wesley Sneijder och en enkel pass senare var placerade en sopren Ibrahim Afellay in 2-0.

Vänsterbacken byttes sedan ut redan i halvlek mot Oscar Wendt när Sverige föll med 1-4.

– Vi gör en jättetavla så att det blir 2-0. Det är inte alls vad jag hade hoppats på. Vi kan inte ge bort ett mål till 2-0 när vi har inkast, säger förbundskapten Erik Hamrén i TV4.

Frågan är vad Berhang Safari egentligen försökte göra? Vid ett inkast på halva planen valde ytterbacken att kasta bollen mot egen backlinje.

Petad redan i halvtid

Men försöket blev totalt misslyckat. Safari kastade bollen rakt till superstjärnan Wesley Sneijder som stod helt ren i mitten av Sveriges planhalva.

Inter-stjärnan vände direkt, satte fart och frispelade Ibrahim Afellay. Ensam med Andreas Isaksson gjorde yttermittfältaren inget misstag utan placerade in 2-0 intill den bortre stolpen.

Redan i halvtid valde sedan förbundskapten Erik Hamrén att byta ut Safari utan rapporter om någon skada.

”Ett enkelt misstag”

– Vi behöver göra något. Första kvarten är vi inte med i matchen. Vi får en fruktansvärt tung start. Sedan arbetat vi oss in i det lite till men ett enkelt misstag till så är det 2-0, sade Marcus Allbäck om bytet.

Efter matchen fick Safari sedan kritik av förbundskapten Erik Hamrén.

– Jag känner stor besvikelse givetvis. Jag trodde vi skulle kunna prestera bättre. Men vi fick en mardrömsstart vilket påverkade. När jag sedan tyckte att vi började komma in i det hela gör vi en jättetavla så att det blir 2-0 . Det är inte alls vad jag hade hoppats på. Vi kan inte ge bort ett mål till 2-0 när vi har inkast, säger Hamrén.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll