Kinesisk miljardär drar sig ur Liverpool-affär

Tröttnade enligt uppgifter på styrelsens passivitet

Mångmiljardären Kenny Huang har den senaste tiden varit huvudfavorit till att köpa Liverpool från amerikanerna Tom Hicks och George Gillet.

Men nu meddelar han att han drar sig ur.

Anledningen är oklar men enligt rapporter i England tröttnade han på Liverpools inaktiva styrelse.

Kenny Huang.
Kenny Huang.

Den kinesiska mångmiljardären Kenny Huang har offentligt erkänt sitt intresse att köpa den anrika Premier League-klubben. Hans bud har sagts ligga på 325 miljoner pund, och han har varit aktiv i sitt budgivande.

Men nuvarande ägarna Tom Hicks och George Gillet tillsammans med Liverpools styrelse har inte kommit fram till något och nu ger Huang upp.

– Under de senaste månaderna har vi först och främst insett att Liverpool har en väldigt speciell plats i miljoner fans hjärta runt om i världen, säger han i ett uttalande.

”Beklagar att vi inte fick chansen”

– Vi kom fram till att en plan som täcker verksamheten, som ger medel för en ny arena och som klarar spelarrelaterade kostnader som skulle tillåta Liverpool att ge fansen den framgång som de förtjänar. Vår strategi och unika möjlighet att utöka supporterbasen i Asien skulle också ha varit givande för alla.

– Vi beklagar att vi inte kommer få möjligheten att använda den här strategin, säger han.

Han ger ingen exakt orsak till varför han drar sig ur men i brittisk media sägs det att han tröttnade på att Liverpools styrelse inte kunde fatta något beslut.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN