Spräckte levern efter krock med målvakten

FOTBOLL

Everton-försvararen opererades akut

Everton-försvararen Shane Duffy svävade i livsfara efter att ha spräckt levern i en krock med målvakten under en träningsmatch med det irländska landslaget.

18-åringen fördes till sjukhus där han opererades akut för invärtes blödningar.

– Vårdpersonalens snabba agerande räddade utan tvekan Shanes liv, säger lagläkaren John O'Byrne till BBC.

Foto: Giovanni Trapattoni.

Lagkamraterna beskriver situationen som ”en helt vanligt kollision” men följderna för Shane Duffy var allt annat än vanligt. Den 18-årige Everton-försvararen spelade en träningsmatch med det irländska landslagets utvecklingstrupp när han sprang ihop med målvakten Adrian Walsh.

– Shane kolliderade med en spelare på ett sätt som du ser tusentals gånger inom fotbollen. Det var en helt osannolik skada som vi kanske aldrig får se igen de närmaste hundra åren, säger lagets läkare John O'Byrne.

Fördes akut till sjukhus

Duffy vred sig i plågor och läkarna på plats förstod direkt att något var väldigt fel. 18-åringen fördes akut till sjukhus där han opererades för invärtes blödningar. Läkarna kunde då konstatera att smällen spräckt försvararens lever.

– Shanes tillstånd stabiliserades efter operationen som stoppade blödningarna. Vårdpersonalens snabba agerande och expertis räddade utan tvekan Shanes liv.

Trapattoni chockad

Talangen tränar just nu med Irlands landslag och förbundskapten Giovanni Trapattoni var chockad efter skadan.

– Tidne var väldigt kritiskt och hade de inte agerat som de gjorde hade Shanes liv varit i ännu större fara än det redan var. Shane hade väldigt mycket tur och jag önskar honom verkligen ett snabbt tillfrisknande, säger italienaren.

ARTIKELN HANDLAR OM