Kungafamilj vill köpa svensk till landslaget

FOTBOLL

Äger redan Manchester City

Svenske 18-åringen Joel Perkhed har fått ett osannolikt erbjudande.

Shejk Saeed bin Zayed Al Nahyan, en del av Förenade Arabemiratens kungafamilj vill värva svensken till sin klubb Al-Wahda och landets landslag.

– Jag har fått till nyår på mig att fundera, säger Perkhed.

Foto: Joel Perkhed i Häcken-tröjan som han spelade i innan klubbytet till Västra Frölunda i vinter.

Kungafamiljen i Förena Arabemiraten har redan stora intressen i fotbollen via Premier League-klubben Manchester City som ägs av shejk Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan. Hans bror shejk Saeed bin Zayed Al Nahyan, tillika bror till landets president, vill också pumpa in pengar för att lyfta sporten. Senaste önskningen är att köpa över en svensk talang.

Ska spela i landslaget

Shejken äger inhemska klubben Al-Wahda som nu även ska bli plantskola till landets landslag. Det är där en 18-åring från Göteborg kommer in i bilden.

Västra Frölundas Joel Perkhed fick precis innan julhelgen ett samtal från en agent som företräder klubben.

— De vill satsa och vill att jag kommer dit och spelar för dem några år så att jag kan få deras nationalitet och kan spela för deras landslag, säger Perkhed.

Hur tänkte du när de ringde?

– Min första tanke var bara ”nej”. Men jag har tänkt efter lite och det är ändå en chans att träna fotboll varje dag utan att behöva tänka på något annat. Jag vill självklart helst spela i Europa men jag tror ändå att det kan vara ett bra och utvecklande steg att bara få leva på att spela fotboll.

God för 144 miljarder

Förena Arabemiratens ekonomi blomstrar på grund av de stora oljetillgångarna. Shejk Saeed bin Zayed Al Nahyans bror, president Shejk Khalifa bin Zayed Al Nahyan, är världens tredje rikaste kunglighet med en förmögenhet på 144 miljarder kronor. Perkhed har dock inte börjat diskutera några lönesummor med Al-Wahda ännu.

– Jag har inte fått något konkreta kontraktsförslag ännu utan ska först fundera på om jag är intresserad av att komma dit. Jag har fått till nyår på mig men jag har knappt hunnit det ännu.