”Han får sparken – Conte kan ersätta”

avMartin Tolén

1 av 2 | Foto: Miguel Morenatti / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Julen Lopetegui ser ut att få lämna Real Madrid

Julen Lopetegui ser ut att få lämna Real Madrid.

Under torsdagen publicerar Italiens största tidning, Corriere dello Sport, uppgifter om att Antonio Conte har fått en förfrågan om att ta över.

”Lopetegui har tappat omklädningsrummet”, skriver tidningen.

Det stormar runt Real Madrid.

Laget har gått mållöst i fyra raka matcher och redan under gårdagen florerade det uppgifter om att Michael Laudrup anmält sitt intresse till att ersätta Julen Lopetegui som sägs ligga pyrt till.

– Jag har inte erbjudit mig till någon klubb. Inte nu. Inte någonsin. Det skulle jag aldrig göra mot en kollega, dementerade dock Laudrup senare.

Enligt spanska medier ska Real Madrid-presidenten Florentino Perez ha bestämt sig för att sparka Lopetegui efter matchen mot Celta Vigo för nästan två veckor sedan, men sedan ändrat sig och bestämt sig för att ge honom chansen över El Clasico-mötet med Barcelona i slutet av oktober.

”Har tappat omklädningsrummet”

Och nu späs de ryktena på.

Samstämmiga uppgifter i italiensk media skriver nämligen att Florentino Perez kontaktade förre Chelsea- och Juventustränaren Antonio Conte redan i måndags för att höra sig för om italienaren skulle vara intresserad av jobbet.

Sportitalia skriver att Conte och Real Madrid redan har börjat att förhandla om ett kontrakt.

Och Italiens största tidning, Corriere dello Sport, hävdar att spelartruppen börjat vända sig emot Lopetegui som plockades in så sent som i somras.

”Lopetegui har tappat omklädningsrummet och Florentino Perez har varit i kontakt med Conte”, skriver tidningen på sin förstasida i dag.

Real Madrids nästa ligamatch spelas hemma mot Levante på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM