Leicester City FC

Bekräftat: Ägaren död i helikopterkraschen

Vichai Srivaddhanaprabha död i helikopterkraschen

Av: 

Martin Tolén

Erik Karlsson

FOTBOLL

Leicester Citys ägare Vichai Srivaddhanaprabha och fyra andra passagerare var med på den helikopter som kraschade utanför King Power Stadium i lördags.

Nu har Leicester City bekräftat att deras ägare och alla övriga ombord omkom i kraschen.

”Det är med stor sorg och ett brustet hjärta som vi kan bekräfta att vår ordförande var bland dem som tragiskt omkommit”, skriver man i ett uttalande.

Leicester City spelade 1–1 hemma mot West Ham under lördagskvällen. Cirka en timme efter slutsignal lyfte Leicester-ägaren Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter av modell AW 169 från mittcirkeln, men precis när den lyft ut från stadion fick den problem, började rotera och kraschade våldsamt på en bilparkering utanför Leicesters hemmaarena.

Redan i går uppgavs Srivaddhanaprabha ha funnits med ombord i helikoptern och nu bekräftas det från Leicester City att ägaren finns bland de omkomna i olyckan. Polisen i Leicester bekräftar också identiteten på de övriga fyra passagerarna som ska vara två personer ur ägarens stab, Nursara Suknamai och Kaveporn Punpare, samt piloten Eric Swaffer och en passagerare, Izabela Roza Lechowicz.

”Ingen formell identifiering har dock skett ännu”, skriver polisen som också förklarar varför beskedet dröjt.

”Polisen har jobbat hårt på att informera anhöriga till offren innan det nu bekräftas offentligt”, skriver man.

”En fantastisk man”

Thailändaren Vichai Srivaddhanaprabha köpte klubben i augusti 2010 och Leicester vann överraskande Premier League 2015/16. Srivaddhanaprabha var en av Thailands rikaste män samt ägare och grundare av företaget King Power Duty Free som hanterar tax free-butiker.

”Världen har förlorat en fantastisk man. En snäll, generös man vars liv definierades av kärleken han gav till sin familj och de som han ledde i olika sammanhang. Leicester City var som en familj under hans ledarskap och det är som en familj vi kommer sörja hans bortgång samtidigt som vi fortsätter arbetet med klubben som nu är hans arv”, skriver Leicester City i sitt pressmeddelande.

Vichai Srivaddhanaprabha blev 61 år och efterlämnar sig fru och fyra barn.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Vichai Srivaddhanaprabha

Foto: Reuters Staff / X01095
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Leicester City FC

LÄS VIDARE

Idrottsstjärnorna som dog framför tv-tittarna

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Leicester City FC

Premier League