La Liga

Spanska uppgifter: Redan sagt adjö till spelartruppen

Av: 

Daniel Sörensen

FOTBOLL

Utspelade och förnedrade.

Efter 1–5 mot Barcelona misstänkte Julen Lopetegui att han skulle få sparken från Real Madrid, så han tog farväl av spelarna redan i omklädningsrummet efter matchen.

Italienaren Antonio Conte uppges ta över klubben senare i dag.

Att förlora ett El Clásico är illa i sig.

Att förlora med 1–5 mot sin bittra rival finns inte på världskartan – ändå var det exakt det som hände när Real Madrid fick se sig besegrade av Barcelona i går. Förlusten innebär att de vita nu ligger på en niondeplats i La Liga efter tio omgångar.

Lagets tränare Julen Lopetegui var enligt Marca beredd på att få kicken redan samma kväll, så han ska enligt uppgifter ha tagit farväl av sina spelare i omklädningsrummet efter slutsignalen. Däremot kom inget besked om att han skulle ha fått sparken under söndagsvällen.

– Vi är med vår tränare till döden. Sedan är det inte vi som fattar de här besluten, de kommer högre uppifrån. Vi får se vad som händer de närmaste timmarna och i morgon. Det här är en jobbig situation för hela laget, uttryckte Real Madrids lagkapten Sergio Ramos.

Får gå redan i kväll

Marca skriver att det bara är en tidsfråga innan Lopetegui får avsluta sitt jobb i klubben, troligen får han gå redan under kvällen. Däremot ledde han laget under måndagens träningspass under förmiddagen.

Castilla-tränaren Santiago Solari står redo att ta över laget tillfälligt, men tanken är sedan att italienaren Antonio Conte – senast i Chelsea – tar över laget.

Enligt flera spanska medier ska Real Madrid-presidenten Florentino Pérez ha suttit i flera möten under måndagen för att diskutera klubbens framtid. Julen Lopetegui tros få kliva av sin tjänst senare under kvällen.

Pérez ska även träffa Antonio Contes bror för diskussioner under dagen – huvudpersonen själv är nämligen på semester i Egypten.

Fattas en detalj i avtalet

Enligt BeINSports journalist Nacho García är avtalet mellan Real Madrid och Conte inte riktigt i hamn ännu, det som fattas är en överenskommelse om kontraktslängden.

Förhoppningen från klubben är dock att kunna presentera italienaren efter styrelsemötet vid 18.00.

Conte har fortfarande ett avtal med sin förra klubb Chelsea, det sträcker sig till juni nästa år. Men han ska ha löst det under måndagen, vilket gör att han är helt fri att lämna London-klubben.

Tvingades lämna landslaget

Julen Lopetegui skrev på för Real Madrid bara en dag innan VM i Ryssland skulle starta i somras. Han var då Spaniens förbundskapten, men han fick lämna landslaget i samma veva som det blev känt att han skulle ta över Madrid-laget.

Får han sparken av Real har han alltså fått kicken från sina två drömjobb inom loppet av 20 veckor.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Krisen total i storklubbarna: ”Står längst ut på plankan”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga

Real Madrid CF

Julen Lopetegui

Antonio Conte

Florentino Perez

Sportbladet Voice