Utspelet: Real skälet till misslyckandena

FOTBOLL

Neville: Kan ta två år innan de är på topp igen

Foto: Mesut Özil och Ángel Di María har haft svårt att leva upp till de högt ställda förväntningarna sedan de lämnade Real för Premier League.

Ángel Di María har efter en flygande start varit en besvikelse i Manchester United.

United-profilen Gary Neville ser likheter med Arsenals Mesut Özil och menar att det kan dröja upp till två år innan duon är tillbaka på toppen av sin kapacitet igen.

Anledningen: Real Madrid.

Inbrottet i hemmet i januari som tvingade familjen att flytta, problem med språket men framförallt avskedet från Real Madrid. Det tror Manchester United-legendaren Gary Neville är skälen till Ángel Di Marías svaga form.

”Inte önskad i sin drömklubb”

”När du växt upp omkring Manchester som en United-supporter är det lätt att tycka att klubben är den största i världen men vi måste acceptera att som sydamerikan och för varje fotbollsspelare från den delen av världen är drömmen att få spela för Real Madrid eller Barcelona och Di María har flyttat till England efter att ha fått beskedet att han inte är önskad i sin drömklubb”, skriver Gary Neville i sin kolumn i Telegraph.

Neville menar att det är hög tid för Di María att leverera, med en prislapp på omkring 760 miljoner kronor, men oroas samtidigt över att det kan dröja innan argentinaren lever upp till sitt rykte igen.

”Måste studera Özil”

”För att förstå varför Di María har haft problem att leverera för United tror jag också att du måste studera Mesut Özil i Arsenal. Precis som Di María tvingades Özil bort från Real Madrid och har sedan dess haft svårt att vara den avgörande spelare jag tycker att en värvning för 42 miljoner pund (533 miljoner kronor) ska vara för Arsenal”.

”Jag tycker det ser ut som om uppbrottet från Real Madrid har varit som en dålig skilsmässa för de två – ett stökigt slut på ett förhållande som det kanske kan ta mellan 18 månader och två år för dem att komma över”.

ARTIKELN HANDLAR OM