PSG missade att ta över serieledningen

FOTBOLL

Zlatan borta – blev nollat

Ingen Zlatan Ibrahimovic.

Då nollades PSG av Monaco.

Därför missade man också chansen att ta över serieledningen.

Det är en tuff period för PSG. I kväll var det ligamatch mot Monaco och om bara några dagar är det dags igen i franska cupen. Sedan väntar Lens nästa helg och efter det Chelsea i returen i åttondelen i Champions League.

Och det började mållöst.

Zlatan saknades

Zlatan Ibrahimovic var avstängd och fanns inte med. Då saknades skärpan i offensiven.

PSG började bra och borde ha tagit ledningen i den första halvleken. Edinson Cavani gjorde sånär 1–0, men Daniel Subasic räddade fint. Sedan hade Javier Pastore ett gyllene läge, som också bommades.

Den bästa möjligheten kom i andra halvlek. Javier Pastore var ren och chippade bollen förbi Subasic, men bollen rullade precis utanför.

Har imponerande defensiv

Närmare än så kom aldrig PSG. Laurent Blancs mannar hade fått en hjälpande hand av Lille, som kvällen före besegrade serieledande Lyon och seger i furstendömet hade inneburit serieledning.

Också Marseille förlorade i helgen, så PSG är trots poängtappet vinnaren i toppstriden. Lyon har 54 poäng, PSG 53 och Marseille 50.

För stekheta Monaco – som kom från en 3–1-seger mot Arsenal i Champions League – var detta 14:e hållna nollan på de 18 senaste matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM