Zlatan Ibrahimovic

”Jag skulle tatuerat in alla om det gick”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Zlatan avslöjar tatueringarnas innerbörd: Vill att stödet ska gå till dem

Zlatan Ibrahimovic målade 50 namn på sin kropp.

Han önskar att han hade fått plats med 805 miljoner.

Nu avslöjar 33-åringen nämligen att tatueringarna var en kupp i ett försök att stoppa hungern i världen.

Spekulationerna började i torsdags när Zlatan Ibrahimovic lade ut en bild på en ny tatuering, texten ”Abdullah” på vänster axel.

– Ett väldigt viktigt namn för mig, kommenterade 33-åringen i sin app.

”Kommer tänka på deras”

När PSG-anfallaren sedan gjorde ett konstmål mot Caen slet han av sig tröjan och blottade ytterligare 49 namn skrivna på överkroppen. På en presskonferens på söndagen avslöjade Ibrahimovic till sist syftet bakom kuppen.

Allt är en del av ett samarbete med FN:s World Food Programme för att stoppa hungern i världen. I en lanseringsfilm säger svensken nu följande:

”Mitt namn är Zlatan Ibrahimovic. Var jag än går känner folk igen mig. Säger mitt namn. Hejar på mig. Men det finns namn ingen hejar på. Carmen. Rahma. Antoine. Lida. Cheeuy. Mariko.

Om jag kunde skulle jag skriva vartenda namn på min kropp. Men det finns 805 miljoner människor som lider av hunger i världen i dag. Alltför många av dem är barn. De drabbas av krig, naturkatastrofer och extrem fattigdom.

Jag har supportrar över hela världen. Från och med i dag vill jag att det stödet ska gå till de människor som verkligen behöver det. Så när du hör mitt namn, kommer du att tänka på deras namn. När du ser mig, kommer du att se dem.”

”Nu bad Zlatan om deras autograf”

Zlatan varnades för att ha tagit av sig tröjan i matchen och är nu avstängd i mötet med Monaco. Olyckligt, men inte meningen, men svensken som säger att han inte kunde låta bli att blotta namnen på de lidande barnen.

– Det var inte planerat att ta av mig tröjan. Det var spontant, säger 33-åringen enligt L'Equipe och fortsätter:

– Barnen brukar be om Zlatans autograf, nu bad Zlatan om deras. Jag har 50 namn tatuerade på min kropp. Jag är inte stor nog att skriva 805 miljoner.
Se Zlatans film här ovan!

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

Tatueringar