Avgörande vecka väntar för Arsenal

Foto: Gibbs missar kvällens match.
FOTBOLL

Premiären av Premier League är avklarad. Nu kliver Arsenal in i Champions League i den sista kvalomgången.

Kvällens bortamatch mot Besiktas blir starten på en intensiv vecka för Londonlaget. Innan returmötet i nästa vecka ska laget även spela borta mot Everton.

- Det blir ett stort test, säger Wenger inför kvalet.

Arsenal har inlett säsongen med seger i Community Shield och tre poäng i lördagens Premier League-premiär. I kväll ställs laget på verkligt prov.

Matchen mot Besiktas är inte bara sportsligt viktig för Arsenal. Det står också stora summor pengar på spel. Att kvalificera sig till gruppspelet skulle inbringa klubben 6,8 miljoner pund i prispengar och varje match i gruppspelet skulle ge ytterligare 2,4 miljoner pund. Och då är inte pengarna för publikintäkter och annan försäljning inräknad.

Gibbs saknas

Efter helgens match saknas försvararen Kieran Gibbs, 24, som ådrog sig en ljumskskada och beräknas bli borta i tre veckor. Även anfallaren Yaya Sanogo saknas på grund av skada.

Trots skadeproblemen lämnas de tyska landslagsspelarna Özil, Mertesacker och Podolski utanför truppen eftersom de inte är i matchform efter sommarens VM-äventyr.

I Besiktas finns flera bekanta namn för engelsmännen. Laget tränas av Slaven Bilic, med ett förflutet som spelare i Everton och West Ham, Nyförvärvet från Chelsea, Demba Ba, kan få chansen i anfallet.

■ ■ ■

Svensklaget FC Köpenhamn slåss även de för en plats i gruppspelet. De inleder i kväll dubbelmötet med Bayer Leverkusen hemma på Parken. Köpenhamn klev in i förra kvalomgången och slog då ut Dnipro. Både Per Nilsson och Pierre Bengtsson har fått stort förtroende i säsongsinledningen och förväntas starta i backlinjen.

Övriga kvalmatcher i kväll; Napoli-Bilbao, Salzburg-Malmö, Steaua Bukarest-Ludogorets.

ARTIKELN HANDLAR OM