Två spelare får lämna Hammarby

Sebastian Ludzik och Daniel Theorin blir inte kvar i Hammarby till den allsvenska säsongen.

avMartin Ridderstolpe

FOTBOLL

Efter det allsvenska avancemanget stuvar Hammarby om i spelartruppen.

Nu tvingas Daniel Theorin, 31, och Sebastian Ludzik, 20, lämna klubben då de båda sitter på utgående kontrakt.

Hammarby meddelar i dag att de två försvararna, Daniel Theorin och Sebastian Ludzik, inte får förlängda kontakt med klubben.

Theorin kom från Gefle inför säsongen 2012 och när mittbacken nu har fullföljt sitt treårskontrakt väljer Hammarby att inte förlänga. På tre säsonger har Theorin spelat 57 seriematcher för Hammarby.

– Daniel är en oerhört duktig mittback, och en fantastisk människa. Den spelidé vi har gjorde att Daniel hamnade lite utanför laget på höstkanten, men han har tacklat sin roll på ett fantastiskt professionellt sätt. Vi önskar Daniel all lycka i framtiden och vi skiljs åt i bästa samförstånd, säger Hammarbys sportchef Mats Jingblad till klubbens hemsida.

Debuterade i år

Sebastian Ludzik har varit i Hammarby sedan tidig ålder. Hösten 2012 började han träna med A-laget och under 2013 fanns han med i a-lagets matchtrupp vid ett flertal tillfällen.

Debuten dröjde dock till i år då det blev en match från start och ett inhopp för Ludzik.

Även Ludzik har ett utgående kontrakt som Hammarby väljer att inte förlänga.

– Sebastian är en stabil, ung försvarsspelare som har haft en fin utvecklingskurva de senaste åren. Det råder tuff konkurrens i Hammarby, och vi kan inte garantera Sebastian speltid, och han behöver spela A-lagsfotboll för att ta nästa kliv i sin karriär, säger Jingblad.

ARTIKELN HANDLAR OM