Accam hjälte när Helsingborg vann

FOTBOLL

”Har dåliga minnen härifrån”

1 av 4

Christian ”Chippen” Wilhelmsson nätade igen – men kvällens kung hette David Accam.

Anfallaren sänkte Mjällby med sina två mål.

– Jag har väldigt dåliga minnen härifrån så jag ville hjälpa laget att ta tre poäng, säger matchhjälten.

Christian Wilhelmssons succé i Mjällby fortsätter. Mot Helsingborg var det ”Chippen” som gjorde det första målet. Markus Holgersson tappade bollen när bortalaget skulle ställa om och Anders Blomqvist kunde snappa upp bollen.

Mittfältaren spelade fram till Wilhelmsson som satte sitt tredje mål sedan comebacken i Mjällby.

Men sedan tog Helsingborg över.

David Accam gjorde ett ryckt på kanten, tog sig in i straffområdet och satte 1-1. I den andra halvleken kom tvåan. Och det var Accam som gjorde det igen.

”Ibland måste man vara självisk”

Helsingborgsstjärnan är nu uppe på 12 mål i allsvenskan den här säsongen, två mål efter skytteligaledaren Lasse Vibe.

– Jag har väldigt dåliga minnen härifrån så när jag kom hit ville jag göra det bästa för läget och försöka hjälpa laget att ta tre poäng, säger Accam som blev utvisad när Helsingborg mötte Mjällby på bortaplan i fjol.

Accam hade chansen att göra ett hattrick med kvarten kvar av matchen, men avslutet gick utanför.

– Jag har aldrig gjort ett hattrick i min karriär, jag trodde att jag hade chansen. Jag kanske borde ha passat, men ibland måste man vara själviskt, säger han.

Helsingborg vann dock matchen med 2-1 och klättrar nu upp till åttondeplats i tabellen. Mjällby ligger kvar under strecket.

– Vi tar väldigt mycket felbeslut och kommer inte fram till några bra lägen. Vi måste spela lite enklare och rakare när vi kommer igenom. Vi måste höja oss nästa match och verkligen satsa och försöka ta tre poäng då, säger tränaren Anders Linderroth till C More.