Arsenal-svensken: ”Det får räcka nu”

FOTBOLL

Kan söka sig vidare

1 av 3 | Foto: Joe Toth/BPI/REX
Kristoffer Olsson och Mathieu Flamini.

Kristoffer Olsson, 19, har tröttnat på spel i Arsenals U21-lag.

Nu kan han söka sig vidare.

– Jag känner att jag har gjort U21 i två år och det får räcka nu, säger Kristoffer Olsson till Viasat Sport.

Flera svenska framtidshopp har imponerat i storlagens träningsmatcher.

Bland annat har Arsenals svensk, Kristoffer Olsson, gjort bra ifrån sig.

I ”Gunners” träningsmatch mot Boreham för några veckor sedan gjorde 19-åringen mål och han fanns också med på Arsenals träningsläger i New York.

”Inte sämre än de andra..”

– Så glad att starta säsongen på det här sättet, med ett mål och en vinst! Tack alla för ert stöd, skrev Olsson på Twitter.

Men lägret i staterna blev inte som önskat – trots ett inhopp mot New York Red Bulls.

– Det gick väldigt bra på träningarna där. Men jag var lite besviken över att det bara blev 20 minuter mot New York. Eftersom att jag kände att det gått bra på träningarna och att jag är inte sämre än de andra på träningarna. Men sen är det ju alltid konkurrens, säger han i en intervju med Viasat Sport.

Finns intresse från klubbar

Men när Arsenal ska matcha i Emirates Cup finns inte Olsson med i a-laget. Istället får han fortsätta att spela med klubbens U21-lag – något han har tröttnat på.

– Jag kommer inte att vara kvar i U21 kan jag säga. Men jag har ett kontrakt med Arsenal och det är de som bestämmer. Säger de att jag ska vara kvar så kan jag inte säga så mycket. Sedan måste jag tänka på mitt bästa och vi får mötas halvvägs där. Men jag vill ha A-lagsfotboll.

Svensken berättar också att det finns intresse från flera andra klubbar men Olsson vill helst av allt spela kvar i England.

19-åringen har ett år kvar på kontraktet med Arsenal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Arsenal FC