”Hade inte känt mig komfortabel”

Foto: Bildbyrån
Åge Hareide
FOTBOLL

MALMÖ. Det psykologiska spelet är i gång inför returen mellan MFF och Sparta Prag i Champions League-kvalet i morgon.
– Jag hade inte känt mig komfortabel om vi skulle åka till Prag och försvara en 4-2-ledning, säger Åge Hareide med adress Sparta.

Efter 4-2-förlusten borta mot Sparta Prag behöver Malmö FF ”bara” vinna med 2-0 hemma i morgon i returen i Champions League-kvalet.

MFF är övertygat om att man kan klara det.

– Sparta är starka offensivt men inte så bra defensivt. De är inte så duktiga på att försvara sig, säger tränaren Åge Hareide på tisdagens presskonferens inför matchen.

Full fart framåt

Han har beordrat full fart framåt men säger också:

– Vi ska vara offensiva i skallen men vi måste vara balanserade i vår aggressivitet och vilja att vinna. Vi får inte tippa över. Det viktigaste är att vara avslappnade, bevara ett inre lugn och spela ut. Klarar vi det tror jag att det går bra.

Det psykologiska spelet är i full gång inför matchen.

– Jag hade inte känt mig komfortabel om vi skulle åka till Prag och försvara en 4-2-ledning. Men jag hade känt mig komfortabel med en 2-0-ledning, säger Hareide apropå Spartas utgångsläge inför returen.

Han kommer att betona för sina spelare att inte fokusera så mycket på att man måste göra just 2-0.

– Gör vi 1-0 så kommer det lyfta alla. Så vi snackar mer 1-0 än 2-0. Bara tänk 1-0 så kommer resten av sig själv. Då lyfter hela stadion. Vi får in en rädsla hos dem (Sparta). Jag tror inte att de kan spela på ett annat sätt än vad vi såg dem göra i första matchen, säger Hareide.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF