”Skulle Ibra vara sämre i de stora matcherna?”

FOTBOLL

PSG-stjärnans känga mot journalisterna

Zlatan Ibrahimovic sämre i de största av matcher?

Inte enligt lagkamraten Blaise Matuidi – som är optimistisk inför mötet med Chelsea i kväll.

– Jag hoppas att han gjort er alla till lögnare efter matchen.

Foto: Blaise Matuidi.

I kväll väntar årets hittills viktigaste match för Paris SG. Laurent Blanc och hans mannar ska försöka fila på det 1-1-resultatet man fick med sig från Parc des Princes när laget brakar samman med Chelsea på Stamford Bridge.

De bägge lagen möttes i kvartsfinalen av den prestigefulla turneringen i fjol men tappade 3-1-resultatet från hemmamötet medan Zlatan satt skadad på bänken och tvingades se på. Denna gång kommer han att spela.

”Bevisar det varje dag”

Den engelska pressen har de senaste dagarna frossat i svenskens statistik mot José Mourinho. På totalt sju möten med den portugisiske stjärntränaren har Zlatan gjort föga imponerande noll mål och noll assist. Tumregeln om att svensken är sämre i de riktigt stora matcherna har fått ny luft igen.

Men PSG-mittfältaren Blaise Matuidi viftar bort kritiken.

– Skulle Zlatan Ibrahimovic vara sämre i stora matcher? Inte alls. Efter matchen mot Chelsea hoppas jag att han gjort er till lögnare. En spelare som Zlatan är alltid viktig för oss. Vi behöver en sån spelare i en sån här match. Han är världsklass och bevisar det varje dag. Jag hoppas att han gör mål och tar oss vidare, säger fransmannen enligt Le10Sport.

”Kan göra mål när som helst”

Även tränare Laurent Blanc ser optimistiskt på Zlatans möjligheter att spela en stor roll. Han gillade hur anfallaren fysiskt dominerade Chelseas backar i det första mötet.

– Zlatan är en spelare som avgör matcher. Han kan göra mål när som helst, mot alla lag, på alla arenor. Jag tror inte att Cahill och Zouma kan göra något åt det.