Zlatan Ibrahimovic

Zlatans kampanjfilm stoppades av misstag

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Ligan påstods ha agerat mot svensken och FN

Efter bara några timmar stoppades Zlatan Ibrahimovics och FN:s kampanjfilm för att hindra hungern i världen.

Den franska ligaföreningen (LFP) hade enligt 20 Minutes anmält videon eftersom den innehåller matchbilder.

Enligt franska radiostationen France Bleu berodde allt dock bara på ett misstag.

Zlatan Ibrahimovic hade inför matchen mot Caen i Ligue 1 målat 50 namn på sin kropp. Efter att ha bjudit på ett konstmål i den andra spelminuten drog svensken sedan av sig tröjan och blottade namnen.

”Min viktigaste match”

– I går spelade vi mot Caen på Parc des Princes. Min viktigaste match hittills. Efter målet i andra minuten visade jag upp 50 nya namn skrivna på min kropp. Namn på människor jag aldrig träffat men som ändå är viktiga för mig. 50 namn av de 805 miljoner människor som lider av hungersnöd i världen i dag. Det här är en katastrof. Låt världen veta, säger Zlatan dagen efter i sin app Zlatan Unplugged.

På söndagen lanserade PSG-stjärnan, tillsammans med FN:s World Food Programme, en kampanj för att upplysa om de 805 miljoner människor som lider av hungersnöd i världen. Via en kampanjfilm hoppas parterna sprida budskapet.

Stoppades från Youtube

Men bara några timmar efter att filmen publicerats stoppades den från Youtube och Daily Motion, enligt 20 Minutes sedan franska ligaföreningen (LFP) hört av sig. Videon innehöll bilder från matchen mot Caen, något World Food Programme inte hade upphovsrätt till. Därför påstods ligaföreningen ha agerat.

Enligt franska radiostationen France Bleu ska allt dock bero på ett misstag. Vid 20:30 på kvällen var filmen också upplagd igen.

ANNONS EXTERN LÄNK

JACKPOTT – 25 miljoner på Stryktipset. Missa inte att skaffa andel i Sportbladets supersystem för 550 kr i jakten på 13 rätt | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic