Kevin Walker

Kevin Walker ber om ursäkt till fansen

Av: 

Oskar Månsson

FOTBOLL

Djurgårdens nyförvärv: ”Glad att vara här”

SIDE, TURKIET. Kevin Walker stortrivs i Djurgården.

Den förre AIK-spelaren är övertygad om att han har tagit rätt steg i karriären, trots bakgrunden i rivalklubben.

– Det skrivs en del på sociala medier, men det rinner av. Jag fäller upp paraplyet, säger han.

Frisparken från 20 meter gick över muren, skruvade sig åt vänster och ramlade ner i krysset.

Om det funnits en snyggast-mål-på-försäsongen-tävling skulle Kevin Walkers 2-1-mål mot HJK på Tele2 arena förmodligen ligga bra till.

– Det var härlig start att få hänga en. Det hade varit fint att sätta några i allsvenskan också, säger den 25-årige mittfältaren som lämnade Sundsvall efter säsongen i fjol.

Nytändning

Intrycken i den nya klubben, där Walker genast tagit en plats på innermittfältet, är idel positiva så här långt.

– Nu vill jag se hur bra jag kan bli. För att få nästa kick i min utveckling så ville jag komma till en miljö där man pushar sig, där man vill framåt. Det är lätt att man fastnar i hamsterhjulet och det här är rätt tid i min karriär.

Vad är bäst med Djurgården?

– Arenan, faciliteterna och hela andan med supportrarna. Det finns många Djurgårdare som vill se sitt lag vinna, det är mycket folk som kommer fram och önskar lycka till.

Vad är målet med säsongen?

– Jag vill vara med och lyfta från mittenskiktet. Realistiskt sett finns det några klubbar som omsätter mer än oss i dagsläget men det är en fantastiskt förening. Det finns goda förutsättning att bygga en stor framtid här.

Hur vill Pelle Olsson (tränare) använda dig?

– I en central roll som tvåvägsmittfältare. Hårt jobb defensivt, men också komma upp och avlossa skott och vara en del av offensiven. Där har jag störst potential att utveckla. Jag gjorde min bästa poängssäsong i fjol (fem mål, sju assist) – det vill jag bygga vidare på.

Känsligt byte

Kevin Walkers klubbyte var kontroversiellt i vissa kretsar, med tanke på att han spelade i AIK från 2007 till 2011.

– Jag valde klubb efter vad som var bäst för min fotbollskarriär och det engagemanget klubben visade när de vill ta in mig. Det gjorde valet enkelt när kollar på fotbollsaspekterna. Jag hade lite alternativ utomlands, ett danskt lag bland annat, och jag kunde ha stannat i Sundsvall. Men jag vill ha utmaningen.

Hur har du märkt snacket om AIK-bakgrunden?

– Det skrivs en del på sociala medier och sådär men det rinner av. Jag fäller upp paraplyet och så får det regna. Jag ska spela på plan och så får det andra finnas där utan att jag tänker på det. Jag gjorde ju inte så stort avtryck fotbollsmässigt i AIK, 26 matcher på fyra och ett halvt år, så det finns inte så mycket att hämta för mig genom att se tillbaka. Jag har gått vidare, precis som jag gjorde i Örebro och Sundsvall och i klubbarna som jag var utlånad till. Det finns ju faktiskt inte så många Ryan Giggs i världen nuförtiden.

När blåser det över tror du?

– (Skratt) Jag vet väl inte om det blåser, har det gjort det?

Tja, en del reaktioner har det väl varit?

– Ja, okej, det var ju en del med tröjgrejen i Idol.

Hur ser du på det?

– Ja, vad ska man göra? Det var direktsändning och jag var kontrakterad av GIF Sundsvall. Han (programledaren Pär Lernström) hade varit på mig eftersom han håller på Djurgården. Men det var lite klumpigt kanske, man får be om ursäkt till Djurgårdsfansen om de tog illa upp. Det var en knepig situation, man skulle kanske ha hanterat det på ett annat sätt.

Nu vill Kevin Walker bara se framåt.

– Det blev ju bra till sist. Jag drog på mig tröjan och jag är väldigt glad för det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kevin Walker

GIF Sundsvall

AIK

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll